Реми между Севиля и Барса завърза интригата за титлата (видео)

08:33
Реми между Севиля и Барса завърза интригата за титлата (видео)

Севиля удържа 0:0 срещу Барселона в мач от 30-я кръг на Ла Лига. Равенството завърза интригата за титлата. Каталунците са първи със 65 точки. Три по-малко, но и мач в аванс има Реал Мадрид. Домакините са трети с 52 точки.

В 11-ата минута Севиля създаде първото голово положение в мача. Центриране пред вратата на Барса беше изчистено. Последна удар на Жул Кунде, който обаче мина на сантиметри от страничния стълб.

В средата на полувремето Барса получи правото да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Лионел Меси застана зад топката. Той обаче стреля над стената. Защитникът на домакините Жул Кунде изчисти топката в корнер.

В самия край на първата част двата отбора се спречкаха заради нарушение срещу Луис Суарес. Лионел Меси си изпусна нервите и си позволи да изблъска противников футболист, а след това и други играчи се намесиха във физическата конфронтация. Действията на аржентинеца обаче убягнаха на главния арбитър на срещата, който дори не му показа картон, а такъв получиха Серхио Бускетс и Фернандо.

В 55-ата минута Тер Щеген спаси Барселона от това да изостане в резултата. Лукас Окампос достигна до прекрасен пас в наказателното поле и веднага нанесе мощен удар от малък ъгъл, който бе спасен по изключителен начин от немския вратар на каталунците. Две минути по-късно Мунир Ел Хадади на свой ред пропиля чудесна възможност за гол пред вратата на гостите.
В 73-ата минута Лионел Меси изпълни пореден пряк свободен удар, който създаде работа на вратаря Вацлик. Въпреки сериозната дистанция аржентинецът успя да пласира топката в горния десен ъгъл на вратата, но със сетни усилия вратарят на Севиля успя да избие в корнер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация