Лудогорец опитва да продаде Якуб Шверчок

08:36
Лудогорец опитва да продаде Якуб Шверчок

Лудогорец ще направи опит да продаде полския нападател Якуб Шверчок, твърди "Тема Спорт". Основната причина е, че футболистът не попада в плановете на старши треньора Павел Върба за бъдещото развитие на тима. Договорът на тарана с разградчани е до лятото на 2021 година. През зимата Якуб бе близо до контракт с полския гранд Легия Варшава. Двата клуба обаче не се разбраха за цената на играча и до сделка така и не се стигна. Още тогава нападателят не бе сред любимците на чешкия специалист.

В последния двубой, победата с 2:1 над Ботев Пловдив, Шверчок дори не бе в групата. Тогава изненадващо атаката бе водена от Марселиньо, а Клаудиу Кешерю остана резерва. Върба е бил бесен от слабото представяне на Якуб при равенството с Арда Кърджали. Тогава полякът получи шанс да попадне сред 11-те, но малко след началото на второто полувреме бе сменен от Марселиньо. При победата над Левски на "Герена" при рестарта на шампионата Шверчок се появи като резерва вместо Кешерю, но отново не впечатли особено.

Още при идването си през зимата Павел Върба е настоял пред ръководството за привличането на нов нападател. По време на пандемията" орлите" удължиха договора на Кешерю за още един сезон. Така в момента и той, и Якуб са обвързани с разградчани до лятото на 2021-а.

През настоящия сезон Шверчок има 20 мача и 6 гола в шампионата. За сравнение през миналата кампания за 25 срещи се бе разписал 11 пъти. Изключвайки двете му попадения за разгрома с 6:0 над Ботев Враца в началото на пролетния дял, преди това бе реализирал за последно в началото на декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация