Брайтън с пълен обрат срещу Арсенал след гол в 95-ата минута

19:14
Брайтън с пълен обрат срещу Арсенал след гол в 95-ата минута

Арсенал не само пропусна възможността да се доближи до отборите, които са замесени в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, но на практика дори се отдалечи от тях, след като допусна загуба с 1:2 в гостуването си на Брайтън. Лондончани поведоха на борещия се за оцеляване тим след хубав гол на Никола Пепе в 68-ата минута, но допуснаха пълнен обрат. Люис Дънк изравни 1/4 час преди края, а Неал Мопе донесе победата на "чайките" в 95-ата минута. Така Брайтън записа дубъл над Арсенал през този сезон, а "артилеристите" регистрираха второ поражение за няколко дни, след като в сряда загубиха с 0:3 визитата си на Манчестър Сити.

Микел Артета е направил пет промени в сравнение с мача с "гражданите". Роб Холдинг, Сеад Коласинак, Дани Себайос, Александре Лаказет и Никола Пепе стартират. Пабло Мари и Гранит Джака са контузени, а Давид Луис е наказан. Месут Йозил е на пейката.

Паскал Грос и Езекиел Скелото са титуляри за домакините за сметка на Соли Марч и Марвин Монтоя.

Лондончани стартираха ударно с идеята рано-рано да отбележат. Само след 32 секунди Обамеянг опита акробатично да засече центриране на Пепе, но ударът му бе блокиран. В петата отново габонецът стреля от 25 метра след грешка на Прьопер. Оба обаче не успя да намери добре топката, която премина на няколко метра встрани. В осмата минута Сака нанесе хубав шут от 20-ина метра, след който топката срещна гредата.
В 31-вата минута Лаказет имаше чудесна възможност да открие резултата, след като плонжирайки засече с глава центриране на Сака, но Райън спаси.

Пет минути след това Бернд Лено получи контузия, след като бе фаулиран от Мопе. Стражът бе изнесен на носилка, а на негово място се появи Емилиано Мартинес, за когото това бе първи мач в Премиър лийг от април 2017 година.

Той трябваше почти моментално да се намесва и го направи добре след удар на Муй.

В добавеното време на първата част Адам Уебстър се намеси прекрасно в защита, изчиствайки с шпагат топката непосредствено преди Обамеянг да нанесе удар отблизо, след като бе извден с пета от Лаказет.

В самото начало на втората част Обамеянг тества реакцията на Райън. В 53-тата минута габонецът преодоля стража на домакините, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Мартинес трябваше да се намесва няколко минути след това след удар на Мопе.

В 68-ата Пепе отри резултата, след като получи топката отдясно и стреля много технично в горния далечен ъгъл. Брайтън обаче не се пречупи и се възползва от поредното статично положение в 75-ата минута. Домакините разиграха късо след корнер, след което Марч центрира към близката греда. Нийл Мопе засече с пета, но Холдинг блокира удара му на голлинията. След това централният бранител нямаше късмет, тъй като в опита си да изчисти топката, тя срещна крака на Дънк и се върна във вратата - 1:1.

Арсенал се хвърли да печели мача, но Райън спаси удари на Обамеянг и Мустафи.

Буквално в последния възможен момент Брайтън направи пълен обрат. Мопе остави топката на Конъли на границата на наказателното поле, след което последният му върна навреме. Французинът стреля над Мартинес за 2:1. По този начин Брайтън за окъсна на пет точки от зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация