Лудогорец е шампион за девети пореден път!

18:29
Лудогорец е шампион за девети пореден път!

Лудогорец Разград е шампион на България за девети пореден път! Орлите подпечатаха официално титлата си, след като надвиха Берое с 2:1 като домакини, след като изоставаха в резултата с 0:1 преди почивката. 


Първата опасност бе пред вратата на гостите. Тя дойде още в 70-ата секунда, когато разградчани организираха опасна атака отдясно. Последва центриране по земя към Вандерсон, който пропусна за Марселиньо. Бразилецът бе на път да вкара от 8-9 метра, но бранител на заралии се върна и изчисти в корнер.


След четвърт час игра и Берое стигна до голово положение. Мерло бе близо да реализира след центриране от корнер и негов удар с глава, който профуча покрай лявата греда.


В 22-ата минута Анисе шутира по земя от 22 метра, но Перниш без проблем улови. Шест минути по-късно Берое откри резултата след сериозна грешка на Терзиев. Защитникът остави една дълга топка за Сисиньо, който обаче не тръгна към нея. Последва единоборство с Фал, нападателят на заралии се оказа по-здрав и надделя над българския централен бранител. Последва шут от малък ъгъл, който мина покрай Стоянов и влетя в мрежата - 1:0 за заралии. 


В 34-ата минута Марселиньо отправи мощен шут от малък ъгъл, но Перниш боксира.


В 58-ата минута Лудогорец като по чудо не изравни. Марселиньо стреля с глава след центриране от корнер, Перниш успя да избие топката, която се отклони в напречната греда, Кешерю направи добавка от метър с глава, но стреля в аут.


В този отрязък от мача натискът на Лудогорец стана убийствен и орлите обърнаха резултата за по-малко от две минути. След час игра Вандерсон намери Каули пред наказателното поле на заралии, новото попълнение на орлите финтира бранител и с шут по земя изравни. 
Малко по-късно, в 62-ата минута, Мавис Чибота развинти защитата на старозагорци и след слалом в наказателното поле простреля Перниш за втори път - 2:1 за Лудогорец


В 73-ата минута Стоянов отрази добър удар на Макоута. Малко по-късно и резервата Камбуров шутира по посока домакинската врата, но Стоянов отново улови.


В 80-ата минута Каули намери отлично Вандерсон, който стреля ефектно от воле извън наказателното поле, Перниш изби топката, а при добавката Кешерю я прати в мрежата. Попадението обаче правилно не бе зачетено, тъй като румънецът вкара от засада.


ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 2:1


0:1 Фал 28
1:1 Каули 60
2:1 Чибота 62


ЛУДОГОРЕЦ: 27. Стоянов, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 12. Анисе, 13. Чибота, 95. Каули, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо


БЕРОЕ: 12. Перниш, 5. Мезаг, 6. Цветков, 10. Макоута, 11. Фал, 17. Конте, 20. Перейра, 22. Мерло, 27. Стоянов, 59. Тоуба, 73. Минчев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация