Челси с пълен обрат срещу Вила в Бирмингам (видео)

20:14
Челси с пълен обрат срещу Вила в Бирмингам (видео)

Челси затвърди затвърди позицията си в Топ 4 на английската Висша лига, след като победи Астън Вила с 2:1 като гост в първия си мач след рестарта на шампионата. Лондончани изоставаха в резултата на почивката, но съумяха да осъществят пълен обрат през втората част.


В първите 20 минути двата отбора не успяха да стигнат до удар в очертанията на вратата. Тимът на Лампард контролираше събитията на терена и търсеше пролуки в отбраната на съперника, който в големи периоди се защитаваше, но го правеше успешно.


Мейсън Маунт опита да промени статуквото с хубав удар в 21-ата минута. Вратарят на домакините Ниланд обаче следеше ситуацията и се справи със силния изстрел. Стажът можеше да подари първия гол на лондончани след половин час игра. Ниланд пропусна топката, но успя да се върне и да я овладее преди тя да стигне до голлинията.


Астън Вила много рядко играеше с топката, но като цяло успяваше да се справя с атаките на гостите.В 39-ата минута Маунт проби отдясно, навлезе в наказателното поле и опита да намери Лофтъс-Чийк, но топката дойде твърде дълга за съотборника му.


На фона на превъзходството на "сините" изненадващо Вила поведе две минути преди почивката. След центриране на Луис удар на Ел Гази бе отразен от Кепа, но Кортни Хаус прати топката в мрежата при добавката.


След почивката Челси продължи да доминира, но опасните положения бяха рядкост. Лампард видя, че така няма да се получи и пусна в игра Баркли и Пулишич на мястото на Ковачич и Лофтъс-Чийк. Няколко минути по-късно смените му промениха развоя на мача.


След центриране на Аспиликуета топката стигна до Пулишич, който се справи с Хаус и стреля, а топката се озова в мрежата за 1:1. Секунди по-късно Оливие Жиру изведе Челси напред в резултата, а в основата на атаката отново бе Аспиликуета. Французинът получи топката от десния защитник, завъртя се, а благодарение на рикошет ударът не остави шансове на Ниланд.

 

АСТЪН ВИЛА - ЧЕЛСИ 1:2

1:0 - Хаус (43)
1:1 - Пулишич (60)
1:2 - Жиру (62)


АСТЪН ВИЛА: Ниланд, Хаус, Конса, Мингс, Таргет, Луис, Макгин, Хуриане, Ел Гази, Дейвис, Грийлиш


ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Канте, Лофтъс-Чийк, Ковачич, Вилиан, Маунт, Жиру

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация