Валенсия с ценен успех в борбата си за евротурнирите

22:34
Валенсия с ценен успех в борбата си за евротурнирите

Валенсия спечели с 2:0 у дома срещу Осасуна в среща от 30-ия кръг на Ла Лига, игран пред празните трибуни на “Местайя”. Гонсало Гедеш (12) и Родриго Морено (35) отбелязаха за тима на Алберт Селадес. “Бяло-черните” са осми и на точка от местата за евроучастие.


Oще в третата минута Родриго Морено реализира попадение, което беше отменено след продължителна консултация с ВАР. Това е второ отменено попадение на нападателя в рамките на няколко дни след това срещу Реал Мадрид. В 12-ата минута Гонсало Гедеш отбеляза превъзходен гол с изумителен рейд. 

 

Португалецът дори падна на земята, но се изправи и продължи да финтира съперници преди да стреля към далечния горен ъгъл от 17 метра - 1:0. И това положение беше разгледано детайлно, но то беше потвърдено и резултатът беше открит. В 22-рата Родриго пропусна да удвои след подаване на Флоренци. В 35-ата наварският тим сбърка при изнасянето на топката. Защитникът Давид Гарсия направи подарък, Гедеш се стрелна и асистира на Родриго, който не сгреши сам срещу вратаря - 2:0.

 

В началото на второто полувреме главият съдия на срещата се контузи след сблъсък с играч на гостите, но успя да продължи. През втората част гостите от “Ел Садар” натиснаха. В 53-ата гредата спаси “прилепите” след удар с глава на Адриан. Героят Гедеш беше сменен и напусна ядосан. В 72-рата топката облиза гредата след изпълнение на Ойер.
 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация