Реал Мадрид взе много важен тест в борбата за титлата (видео)

00:58
Реал Мадрид взе много важен тест в борбата за титлата (видео)

Реал Мадрид се изравни по точки с Барселона на върха във временното класиране на Примера дивисион, след като спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 2:1 в среща от 30-я шампионатен кръг. 

 

Срещата започна с ранна възможност пред Винисиус. Още във втората минута той получи топката в наказателното поле и стреля с външен удар от около десет метра в аут. Центрирането беше под земя, след като Феде Валверде се измъкна от засадата. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" заиграха по-активно в началната фаза на мача.

 

Головите ситуации липсваха, но ритъмът на мача беше добър. В 27-ата минута Марсело залъга съперник, след което падна в наказателното поле след сблъсък с Оярсабал. Съдията прецени, че няма нарушение. В 33-ата Бензема получи от Хамес в наказателното поле и стреля силно. Топката попадна в ръцете на Алекс Ремиро, който не успя да улови, но опасността беше предотвратена. В края на полувремето гостите от Мадрид натиснаха, изостриха атаките си, ала не се стигна до опасен удар.

 

Втората част започна с дузпа за Реал Мадрид. Винисиус използва бързината отляво, надбяга двама, след това ги залъга в наказателното поле и Диего Йоренте чукна крака на бразилеца малко преди удара. 


Съдията назначи дузпа за "лос меренгес", която Рамос реализира хладнокръвно - 0:1. Това беше гол номер 68 за Серхио в шампионата, с който то вече еднолично е лидер по голове сред защитниците в Ла Лига. Малко по-късно Рамос напусна след удар в коляното от Исак.


В 62-рата Тони Кроос отправи "тежък" шут, който затрудни вратаря Ремиро. "Чури урдин" направиха първа по-добра атака минута по-късно, изострена с хитро подаване на Аднан Янузай. 


Топката на два пъти беше блокирана. В 68-ата Аднан Янузай прати топката във вратата на Тибо Куртоа след хубав изстрел от 20 метра в близкия ъгъл. Голът обаче беше отменен заради засада на Микел Мерино. Халфът не игра с топката, но пречеше на видимостта на вратаря и попадението не беше зачетено.


В 70-ата гостите от “Сантиаго Бернабеу” мушнаха втори гол. Бензема беше оставен свободен на втора греда, овладя топката и насочи между краката на защитник, за да заблуди вратаря за 0:2. Домакините имаха претенции за игра с ръка, но видеоповторението увери съдията, че поемането е с рамо. В 83-ата интригата се завърна след центрирана топка зад гърба на Дани Карвахал. Микел Мерино овладя и реализира с удар от осем метра, при който топката се отклони от напречната греда.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация