Марсиал избухна с хеттрик, Ман Юнайтед с класика срещу Шефилд Юнайтед (видео)

22:05
Марсиал избухна с хеттрик, Ман Юнайтед с класика срещу Шефилд Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед постигна убедителна победа с 3:0 над Шефилд Юнайтед в двубой от 31-ия кръг на Премиър лийг, изигран на “Олд Трафорд”. В герой за “червените дяволи” се превърна техният нападател Антони Марсиал, който днес се отчете с хеттрик (7’, 44’, 74’).


Още при първата си възможност за гол, "червените дяволи" стигнаха до такъв. Това стана в 7-ата минута, когато в близост до вратата Марсиал засече силен пас на Маркъс Рашфорд. В 13-ата домакините осъществиха чудесна атака, но под натиска на Джак Робинсън Рашфорд не успя да нанесе точен удар, с който да удвои преднината на своя тим.


В 18-ата Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар, но Мур го изби в корнер. Две минути по-късно Рашфорд отново не отправи добър шут и така противниковият страж улови топката. Секунди след това Хари Магуайър се разписа с глава след корнер, но голът му не беше признат заради негов фаул в атака.


Последваха минути на натиск от страна на "остриетата", като в 30-ата изстрел на Джон Лундстрам прелетя над вратата. Точно преди почивката, в 44-ата минута, Марсиал наказа гостите за втори път в мача след асистенция на Уан-Бисака.

 

В 48-ата минута Крис Башам центрира към резервата Оливър Макбърни, но Уан Бисака изби топката след неговия удар с глава. Последваха силни минути за домакините, като в 57-ата шут на Грийнууд рикошира в противников играч и мина на сантиметри от страничната греда. В 71-ата младият нападател отново пробва да се разпише, но ударът му се оказа много неточен.

 

В 74-ата Марсиал направи двойно подаване с Рашфорд и прехвърли елегантно Мур за третия си гол в мача. В 80-ата Солскяер предприе много любопитен ход, като извърши всичките си пет смени наведнъж. До края на мача Макбърни и Уан-Бисака отправиха изстрели, които не затрудниха двамата вратари.

 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД 3:0

1:0 Марсиал (7')
2:0 Марсиал (44')
3:0 Марсиал (74')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Погба, Матич, Грийнууд, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

 

Шефилд Юнайтед: Мур, Башам, Ягиелка, Робинсън, Балдок, Лундстрам, Норууд, Флек, Стивънс, Макголдрик, Мусе

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация