12 000 ще могат да гледат финала за Купата

14:38
12 000 ще могат да гледат финала за Купата

Министърът на спорта Красен Кралев потвърди, че за финала за Купата на България ще бъдат допуснати до 12 000 души по 3000 в четирите сектора.

Ръководителят заяви, че заради оглед важността на срещата ще се допусне изключение от приетото към момента правило за ограничение на публиката.

Кралев обаче изрази разочарованието си от поведението на част от запалянковците, които не спазват предписанията и се надява, че занапред ще се действа по-отговорно.

“Имаме разочарование от поведението на част от феновете. Ние бяхме една от малкото държави, в която бяха допуснати хора на стадиони. За съжаление не се спазват мерки в определени моменти. Поради важността на мача финал за Купата на България ще бъдат допуснати до 12 хиляди зрители, които ще бъдат разпределени във всички сектори. Хората ще бъдат настанявани през седалка и през ред. Нека хората се съобразяват с предписанията на специалистите и разчитаме да бъдат убедени, че това е за тяхно добро”, каза Кралев.

“Не се предвижда затягане на мерките в момента. Очакваме да има намаление на случаите в близките дни. Ако продължи да се погазват предписанията, както се случи на Левски - ЦСКА ще се принудим да затегнем мерките. Надявам се да бъдат по-коректни и точни, но ако не е така ще предприемем по-строги действия”, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Днес проведохме заседание при премиера, на което бяха взети важни мерки за тренировъчния процес и провеждането на футболни срещи. Всеки месец до трето число играчите трябва да бъдат подлагани на PCR тестове. В периода между тестовете отговорност за футболистите ще носят клубните лекари, като те трябва да гарантират с подписите си, че играчите са здрави и не могат да заразят никого. При случай на коронаврус играчът се отстранява от отбора и се прилагат противоепидемичните мерки. За останалите се провежда PCR тест. Трябват ни два отрицателни теста в рамките на три дни. Ако това е на лице се продължава без промяна", обясни още Кралев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация