Барса стъпи накриво при гостуването на Селта (видео)

19:59
Барса стъпи накриво при гостуването на Селта (видео)

Испанският шампион Барселона направи само 2:2 при гостуването си на Селта в двубой от 32-рия кръна Ла Лига. Така “лос кулес” загубиха точки във второ поредни гостуване и амбициите им за нова титла отново бяха накърнени. Ако Реал Мадрид спечели утре вечер, ще поведе с две точки. Луис Суарес вкара два атрактивни гола (20 и 67), но изпълнения на Смолов (50) и Яго Аспас (88) донесоха точката за “небесносините”.

 

Срещата на “Балаидос” започна с чудесен шанс пред Жерард Пике. В петата минута той изскочи на първа греда при корнер и разтресе напречната греда. Две минути по-късно Фьодор Смолов получи в наказателното поле, но се засуети и ударът му беше отклонен. В десетата минута отново се създаде суматоха пред вратата на Рубен Бланко след изпълнение на корнер. Луис Суарес показа, че не фаулира вратаря, топката остана в малкото наказателно, но защитник успя да избие в последния момент спорната топка.


В 17-ата Меси много фино плъзна топката с външен фалц, извеждайки Нелсон Семедо в наказателното поле. Португалецът стигна до кълбото, предпочете подаване, но не намери Суарес. В 20-ата Артуро Видал беше фаулиран пред наказателното поле на галиския тим. Всички очакваха удар на Меси, имаше наредени футболисти около голлинията, но Лео центрира топката за Суарес, който реализира с глава от малкото наказателно поле - 0:1.


Почти веднага след подновяването на играта Марк-Андре тер Стеген направи подарък за нападателите на съперника. Смолов овладя топката, но вместо да подаде към дузпата за Яго Аспас той реши да стреля и беше блокиран от Жорди Алба. Секунди по-късно германският страж спаси коварен удар от малък ъгъл на Аспас. В 24-ата Окай изпъкна с брилянтно извеждащо подаване между бранителите, Брайс Мендес потърси далечния ъгъл, Тер Стеген леко чукна топката и тя рикошира в гредата.


В 36-ата Меси намери чудесно Ансу Фати, който опита мигновен удар, но кълбото се отклони и излезе в корнер. В 40-ата Лео получи пространство пред наказателното поле и всички виждаха как топката влиза в мрежата, но този път аржентинецът я завъртя леко встрани от сглобката. В 43-ата “небесносините” създадоха мълниеносна контра. Яго Аспас се стрелна напред, можеше да подаде на Смолов, ала сбърка, замота се във финтове и беше затворен. В добавеното време на първата част Меси опита да вкара от корнер - вратарят се усети и успя да боксира.

 

Втората част започна с по-агресивна игра на домакините. В 47-ата Самюел Юмтити сбърка с пдоаване към Ракитич, но след това се намеси с жертвен шпагат. В 50-ата френският бранител излезе от зоната си и остави сам Пике, който пък покри засадата. Окай издебна момента за подаване към свободния Смолов, който с лекота насочи в мрежата за 1:1.

 

След изравнителния гол Барса тръгна по-агресивно напред, а домакините се прибраха дълбоко. В 52-рата Меси стигна до аутлинията, извади топката за Артуро Видал, но защитник блокира. Кълбото стигна до Лео, който опита да отправи удар, но не се получи. Аржентинецът имаше претенции за дузпа заради агресивно влизане на защитник. След аудио консултация с ВАР съдията не сметна, че има основания да прегледа положението.

 

В 66-ата и Пике имаше претенции, че е задържан от Араухо при корнер, но отново не последва сигнал за дузпа. Минута по-късно Луис Суарес създаде суматоха в наказателното поле и успя да вкара ефектен гол. Защитата на домакините сгреши под напрежение и подари топката на Меси, който чукна за Суарес, уругваецът се завъртя и насочи с върха пръстите към далечния долен ъгъл - 1:2. Това беше асистенция номер 11 за Ла Пулга през календарната 2020 година, което е рекордно постижение за играч от топ 5 първенствата.

 

В 80-ата бившият играч на Барса Нолито отправи коварен нисък изстрел, но Тер Стеген плонжира и успя да избие с една ръка. Подаването дойде от Яго Аспас. В 87-ата Жерард Пике се размина с топката и Рафиня се възползва, изработвайки си нарушение. Тер Стеген не подреди добре стената и Яго Аспас завъртя топката от външната страна, за да реализира за 2:2. В 94-ата домакините бяха на ръба на победата. Денис Суарес към свободния Нолито, който от много близка дистанция не успя да вкара. Тер Стеген се намеси по брилянтен начин.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация