Юнайтед е на полуфинал за ФА след драма в продълженията срещу десет от Норич (видео)

22:06
Юнайтед е на полуфинал за ФА след драма в продълженията срещу десет от Норич (видео)

Манчестър Юнайтед победи Норич Сити с 2:1 след продължения на стадион "Керъл роуд" в четвъртфинален мач от турни а ФА къп.

 

Юнайтед се опита да наложи предимството си още от началото, но това не му се удаде. Играчите на Норич смело се бореха за всяка топка и нямаха намерение да се защитават. Независимо че футболистите на Солскяер владеха кълбото в над 70% от времето, чисти положения нямаше.


За цяло първо полувреме гостите не отправиха нито един удар в очертанията на вратата, а в 44-ата минута дори можеха да допуснат гол. Тогава Лукас Руп получи шанс да шутира от изгодна ситуация, но топката беше избита.

 

Играчите в червено започнаха по-силно втората част и в 51-вата минута поведоха в резултата. Центриране на Люк Шоу рикошира в телата на няколко играчи и се озова в Игало, който от въздуха насочи кълбото в мрежата. По този начин нигериецът продължи серията си да се разписва във всеки мач на Юнайтед, в който започва като титуляр.

 

Малко след час игра Солскяер направи тройна смяна, като един от появилите се на терена беше Рашфорд.


Опасно центриране от фал в 69-ата минута за малко да доведе до гол в мрежата на Манчестър Юнайтед. Тогава обаче топката отскочи от тялото на Бен Годфри и промени пътя си.


Норич стигна до изравнителния гол в 75-ата минута, когато Тод Кантуел прониза Ромеро с далечен шут - 1:1. Едва след това Погба влезе в игра.

 

"Канарчетата" не бяха далеч от второ попадение в 84-ата, когато Максимилиан Аарънс шутира опасно до гредата. Секунди по-късно само намесата на Брендън Уилямс попречи на Онел Ернандес да стреля от ситуация сам срещу вратаря.

В 89-ата Тим Клозе задържа излезлия сам срещу вратаря Игало и беше изгонен.


Бруно Фернандеш получи шанс да се разпише от последвалия пряк-свободен удар на границата на наказателното поле, но кълбото се отби в стената.


В даденото 6-минутно добавено време се игра само пред и в наказателното поле на Норич, но до гол не се стигна. Така срещата премина в продължения.


В тяха натискът на Юнайтед беше още по-голям, което позволи на Солскяер да вкара Марсиал вместо бранител - Ерик Байи. Рашфорд и Погба застрашиха Тим Крул, но нидерландецът отрази ударите им.


През продълженията натискът към вратата на Крул се засили още повече. В 119-та минута Магуайър показа смелост и съобразителност в едно меле в малкия пеналт на канарчетата и успя да прати топката в мрежата, превръщайки се в герой за своя тим и оформяйки крайния резултат.

 

 

НОРИЧ - МАНЧЕСТЪР ЮН 1:1


0:1 Игало (51)
1:1 Кантуел (75)


Съставите:


НОРИЧ: Крул, Аарънс, Годфри, Клозе, Люис, Тетей, Маклийн, Руп (63-Ернандес), Буендия (91-Дуда), Кантуел (90-Трибул), Пуки (71-Дърмич)


МАНЧЕСТЪР ЮН: Ромеро, Далот (62-Уилямс), Байи (97-Марсиал), Магуайър, Шоу, Мактоминей (78-Матич), Фред (78-Погба), Мата (62-Грийнууд), Фернандес, Лингард (62-Рашфорд), Игало


Червен картон: Клозе (Норич) 89'

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация