Сити остава в битката за три трофея след успех над Нюкасъл за ФА къп (видео)

22:32
Сити остава в битката за три трофея след успех над Нюкасъл за ФА къп (видео)

Манчестър Сити стана последният отбор, който се класира на полуфиналите на турнира за ФА Къп, след като носителят на трофея победи Нюкасъл с 2:0 на "Сейнт Джеймсис Парк". "Гражданите" ще спорят за място на финала с Арсенал. Гол от дупза на Кевин Де Бройне (37') и попадение на Рахийм Стърлинг (68') узакониха логичния успех на тима на Пеп Гуардиола, който продължава да се надява, че може да стигне до требъл през този сезон, въпреки че вече официално сдаде титлата в Премиър лийг в ръцете на Ливърпул.

 

В 35-ата минута Кайл Уокър центрира в наказателното поле, а Габриел Жезус, който едва ли щеше да стигне до топката, падна, след като усети ръцете на Фернандес на гърба си. Лий Мейсън посочи бялата точка, а Де Бройне, който днес празнува рожден ден, реализира, отбелязвайки своя гол №100 в клубната си кариера.

 


В 66-ата минута влезлия като резерва Дуайт Гейл пропусна златна възможност да изравни резултата. Отаменди подари топката на Сент-Максимин, който задържа добре, след което центрира остро пред малкото наказателно поле. Гейл трябваше просто да уцели вратата от пет метра, но стреля над напречната греда.
Вместо резултатът да стане 1:1, две минути след това Нюкасъл вече губеше с 0:2. Лапорт от дълбочина намери Фил Фодън, който продължи към Стърлинг. Крилото стреля към ъгъла, а Дарлоу не успя да стигне до топката.

 


До края Сити пропусна да направи победата си още по-изразителна.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация