Венци Стефанов: Няма продавачи и купувачи на мачове в българското първенство

10:07
Венци Стефанов: Няма продавачи и купувачи на мачове в българското първенство

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира в сутрешния блок на БНТ различни теми, свързани с българския футбол, включително разкритията от последните дни на треньора на Витоша Бистрица Асен Букарев и президента на Марица Пловдив Христо Христов. Букарев твърди, че е бил търсен от различни места, за да може тимът му да даде мача на Царско село. Христов пък вчера потвърди кандидатурата си за президент на БФС и заяви, че преди две години е дал пари на член от Изпълкома, за да манипулира мач на отбора. 

"Няма продавачи и купувачи на мачове в българското първенство. Асен е много интелигентен и възпитан. За да каже това нещо, значи му е дошло дотук. Един път завинаги трябва да се види за какво става въпрос, иначе всичко е задкулисие, обръщалки, социални мрежи... ", коментира Стефанов думите на Асен Букарев, като добави: "Коефициентите и залаганията могат лесно да се проверят, като се види в кой от операторите се залагани и по колко пари са залагани и тогава може да се говори за подобно нещо".

Що се отнася до атаките към БФС от страна на Христов, Стефанов заяви: "Защо ще каже на конгреса, нека го каже сега Христов. Полицията и комисията към БФС трябва да се самосезират, трябва да се каже истината директно с имена. Щом се е занимавал с такива неща, той просто няма място във футбола, а се кандидатира за президент. На кого ще дава пари, на Инфантино ли? Да каже - Петър, Иван, Драган. Моето име? Няма шанс, никога това не може да се случи, никога - да дам пари или да искам пари за някой мач. Кажи го сега, обществеността да знае. Ти тотално нямаш място във футбола".

Стефанов засегна и темата за това какви качества трябва да има бъдещият президент на БФС. "Боби и Батето имаха здрава ръка. Президентът рябва да има здрава ръка и да може да казва "Не". Тези неща се знаят, лесно може да се докажат. Сега разчитаме на мъжеството на Букарев да каже истината. Г-н Христов да каже кой член на Изпълкома направи това и това... ако има чест и морал. Имам си мой фаворит за президент, но няма да му кажа името, защото медиите ще го оплюят веднага", каза босът на "белите" от столицата.  

Стефанов коментира и формата на първенството, дали е по-добре да има в родния елит 14 или 16 отбора. Той сподели мнението си и за ТВ правата. "При 14 отбора, 2 са на изкуствено дишане, какво ще стане ако са 16? Могат ли 16 отбора да дадат банкова гаранция, че ще завършат първенството? Всичко върви надолу, съкращения, а ние да се разширяваме?! Има много компромиси, като за стадиона на Царско село, на който му е даден лиценз. На Арда стадионът няма лиценз, а на Царско село има. ТВ правата? Гладна кокошка просо сънува. Тези грандове да не играят с извънземни. Да се рекламират, има четки за зъби, пасти за зъби, дамски превръзки... Тези решения се взимат на заседание на Професионалната лига. Няма шанс някой друг наивник като Домусчиев да даде толкова пари в тази ситуация за футбола. Ако Сираков и компания намерят някой да даде повече пари, аз гарантирам, че Домусчиев ще се откаже", завърши президентът на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitaka
30.06.2020 12:09

има продавачи и купувачи , ама като се намеси прокуратурата и почвате - ама тоз го познавам и мие приятел , те само приятели ми звънят да уредя мача.......................