Барса и Атлетико Мадрид поделиха точки в дерби с три дузпи и автогол (видео)

00:58
Барса и Атлетико Мадрид поделиха точки в дерби с три дузпи и автогол (видео)

Барселона и Атлетико Мадрид завършиха наравно 2:2 в дербито от 33-ия кръг на Ла Лига. В 12-ата минута Диего Коща си отбеляза автогол. В 19-ата Саул изравни от дузпа, която първоначално беше изпусната, но беше пребита, тъй като Тер Стеген не беше стъпил върху голлинията. В 50-ата Лео Меси отбеляза ефектно от дузпа, отсъдена за спорно нарушение. В 62-рата Саул реализира нова дузпа.


Още в първата минута каталунският тим изгради добра атака на скорост. Меси остави за Рики Пуч отдясно, а младият халф много прецизно намери Луис Суарес пред наказателното поле. Уругваецът предпочете бърз удар, точен, но безобиден. В третата минута Клеман Лангле “увисна” при центриране на втора греда и Жорди Алба се намеси решаващо пред крака на Маркос Йоренте.


В шестата минута Яник Ферейра Караско завъртя коварно топката при пряк свободен удар, Хосе Хименес и Коща се арзминаха, а кълбото прелетя много опасно покрай гредата. В осмата минута Иван Ракитич отне и успя да отправи диагонален удар, който затрудни Ян Облак. В 12-ата минута Лео Меси изпълни корнер, Диего Коща не се ориентира добре, топката се удари в краката му и влетя в мрежата - 1:0 за Барса.

В 14-ата Ферейра Караско се впусна по левия фланг, навлезе в наказателното поле, финтира Артуро Видал и падна за дузпа. Чилиецът посегна, но не стана ясно дали е причина за падането на белгиеца. Диего Коща изпусна дузпата, но имаше късмет, че ВАР отчете, че вратарят не е стъпил върху голлинията по време на изпълнението. Саул взе топката и преби дузпата. Той стреля в същия ъгъл и този път кълбото влезе в мрежата за 1:1.


В 23-ата Меси извоюва пространство за диагонален удар. Ла Пулга завъртя прекрасно топката и тя дори се чукна високо горе в далечната греда - късмет за Облак. В следващите минути "червено-белите" пресираха високо и затрудняваха защитата на домакините. В 42-рата минута Рики Пуч показа страхотна техника и изработи пряк свободен удар. Меси стреля, топката се отклони в стената, но Облак показа страхотен рефлекс и изби над гредата.


Втората част стартира със спорна дузпа за Барселона. Нелсон Семедо изпревари Фелипе, но не се видя добре колко сериозен е контактът. Съдията прецени, че и това е дузпа. Лео Меси я изпълни много изящо, копвайки в средата на вратата. Това беше попадение номер 700 за аржентинеца в професионалния футбол.


В 60-ата минута гостите от "Уанда Метрополитано" получиха нова дузпа. Ферейра Караско беше чукнат леко от Семедо и падна в наказателното поле. Саул реализира, въпреки че Тер Стеген игра с топката, но след среща с гредата тя премина голлинията - 2:2. В 68-ата Жерард Пике беше натиснат на втора греда, но реферът прецени, че това не е дузпа. В 70-ата Видал изпълни бързо пряк свободен удар. Семедо се включи, върна топката назад и Видал стреля без подготовка от 20 метра - встрани.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация