Меси с ултиматум към шефовете на Барса: Тръгвам си, ако Шави не поеме отбора

12:56
Меси с ултиматум към шефовете на Барса: Тръгвам си, ако Шави не поеме отбора

Звездата на Барселона Лионел Меси е заяви на ръководството на клуба, че ще подпише нов договор, само ако бившият му съотборник Шави Ернандес бъде назначен за наставник на тима.

В последните дни се появиха информации, че гениалният аржентинец е разочарован от случващото се в родния му клуб и отказва да подпише нов контракт, като настоящият е с продължителност до лятото на 2021 година, което означава, че след това Меси може да си тръгне от “Ноу Камп” като свободен агент. Босовете на каталунците са решени да задържат голямата си звезда, но дори предложението увеличение на заплатата не е смекчило позицията на Меси, който е ядосан след изтекли в медийното пространство информации, според които той е отговорен за някои от събитията в клуба като уволнението на Ернесто Валверде през януари, както и разочарован от липсата на достатъчно качество в състава.

Според испански източници все пак има надежда 33-годишният Меси да продължи да играе за Барселона, но за да се случи това той е поставил задължителното условие бившият му съотборник Шави Ернандес да застане начело на тима. В момента Шави води катарския Ал Сад, като след уволнението на Ернесто Валверде той бе поканен на “Ноу Камп” от ръководството на каталунците, но отхвърли това предложение, защото не искаше да поеме тима по средата на сезона. Бившият халф обаче най-вероятно би се съгласил да стане треньор на Барселона след края на тази кампания, а това би помогнали на клуба и в преговорите с Меси.

Барселона се представя колебливо след подновяването на сезона в Ла Лига и записа три равенства, след които вече изостава с четири точки от лидера Реал Мадрид, а до края на сезона остават едва пет кръга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация