Дано \"Как е бате?\" не се превърне в \"Добър ден!\"

14:15
Дано \"Как е бате?\" не се превърне в \"Добър ден!\"
Днес от 19:00 часа е второто действие на театъра на абсурда с участието на вицешампиона на България Левски и заводския тим от Беларус със смешното и емблематично за нас българите име БАТЕ Борисов. Веднъж - заради асоциацията с кмета на София, и втори път - поради голямата радост, която беларусите доставиха с победата си на "Герена" на хард-привържениците на ЦСКА. Даже някои от тях, дори колеги, къде на шега, къде сериозно започнаха да се поздравяват вместо с "Добър ден!" с "Бате Борисов!" или "Как е бате?".

Сините обраха огромни психологически негативи от това, че заместиха вечния си враг в турнира на богаташите. Естествено нямаше как да не участват, но със загубата в първата среща засилиха още повече отрицателните настроения срещу себе си. В добавка загубиха треньора си Вили Вуцов, точки за евро-ранг листата, престиж и прочее. Но не играха лошо, трябва да признаем. И при малко повече късмет можеха да бият с два, три, а и повече гола разлика. Сега какво? Нов треньор, 6 гола срещу Ботев в предишния кръг, интервю на Жоазиньо в клубния сайт, че отборът играел по бразилски. Както се казва, отиваме в град Борисов и бием. Аз обаче не съм толкова оптимистично настроен. Дано не се окажа лош пророк. Съставът си е същият както в първата среща, без Гошо Петков на вратата. В тактиката на Емил Велев задължително ще е застъпен нападателният футбол. Гонзо няма да е опорен халф, Георги Христов се отпуши. Но в чисто психологически план опасенията ми са големи. Играчите са затормозени емоционално от изискването на всяка цена да победят. БАТЕ в София игра като слаб тим от ниско европейско ниво и все пак си вкара победния гол. И как ли ще изглежда у дома (справка – мачовете с Андерлехт)? Левски трябва да отстрани съперника, за да спечели няколко милиона евро. А това тежи, когато започваш от 0:1. Притеснява ме и статистиката. В нея винаги има истина. Сещате ли се Левски да е побеждавал навън в решаващ мач от евротурнирите? Равенства – да, Щутгарт  (колко отдавна беше), Киево, Удинезе. Да, бихме Артмедия, но в първата среща. А и словаците на практика бяха останали без отбор.

Както се казва: ”Сега е моментът за прецедента”. Дори има рима. Няма да е лесно, но пък залогът е сериозен. Групите на евролигата, срещи с големи отбори (нищо, че ще ни бият!), осигурени пари за две години напред и т.н.
Дано!
Иначе поздравите "Бате Борисов!" или "Как е бате?" дълго време ще са актуални.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

flipicha
28.08.2008 16:51

са "ИМ" виновни.Ти да не си турчин или някав чужденец

ov3r
28.08.2008 12:40

хаха...Късно! Вече се превърна

martonik
28.08.2008 12:34

Ха така-сега "статиите "са им виновни!!!

flipicha
28.08.2008 08:41

Незнам,но като напишете такива тъпи статии и българските отбори се издънват

cska123
27.08.2008 18:42

"Осигурени пари за две години напред" или
осигурени пари за Батков за десет години напред?

FLY_I
27.08.2008 17:57

ще ми е интересно да гледам Левски в ШЛ, обаче си мисля че няма да успеят да елиминират Бате Борисов

aivano
27.08.2008 15:34

Играят като бразилци,ама на Олимпиада-ще рече никакви ги няма!!!!!!
Колкото до Пеньо Пловдивски момчето си е зведа,ама вкъщи,иначе е обикновен фукльо,или както е вица за педерастите едни са дизайнери,а други са обикновенни педерасти!!!!!!!!!!!!!!!