Реал Мадрид с нова решителна стъпка към титлата (видео)

16:54
Реал Мадрид с нова решителна стъпка към титлата (видео)

Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 1:0 като гост в среща от 34-я кръг на Примера дивисион. Голът реализира Серхио Рамос в 73-та минута от дузпа. С този успех Кралския клуб натрупа 7 точки преднина на върха в класирането пред втория Барселона, който обаче е с мач по-малко.


В 4-ата минута Реал пропусна отлична възможност за гол. Тогава Асенсио стреля от пряк-свободен удар от любимата си позиция, Унай Симон спаси, а след това Бензема не успя да насочи в мрежата с глава след пас на Даниел Карвахал.


Следващата възможност се откри пред Иняки Уилямс в 20-ата минута, когато нападателят на домакините се измъкня отдясно. Точно пред наказателното поле обаче Милитао се намеси по перфектен начин и изби топката.


В 22-ата Асенсио центрира отлично към Родриго на далечната греда, но бразилецът не уцели вратата.


В ответната атака секунди по-късно Уилямс шутира мощно, но кълбото профуча над гредата.


По-късно Асенсио сложи топката по перфектен начин и на главата на Бензема, но и той не намери целта.


Защитата в бяло обаче продължаваше да изпуска Уилямс, но в 36-ата минута той направи пореден пропуск, макар да се намираше в засада.


Второто полувреме започна с удар на Лука Модрич, който обаче беше спасен с лекота от Симон.


В 54-ата минута Тибо Куртоа се отличи с ключова намеса в наказателното си поле, пресичайки пътя на топката към Уилямс.
Реал така и не можеше да наложи предимство, но грешка на Дани Гарсия в 70-ата минута даде нужния тласък. Футболистът на Атлети настъпа Марсело в наказателното поле и след намесата на ВАР реферът посочи бялата точка. Рамос отново не сгреши и тимът на Зидан взе аванс от 1:0.


"Лъвовете" видимо нямаха сили за натиск, но в 85-ата пред Раул Гарсия се откри възможност да застраши Куртоа, но той стреля крайно неточно.


Малко след това Бензема пропусна да удвои, след като стражът на Билбао спаси.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация