Най-скъпият договор в историята на спорта беше подписан в НФЛ! Контрактът е за над половин милиард

13:29
Най-скъпият договор в историята на спорта беше подписан в НФЛ! Контрактът е за над половин милиард

Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия договор в историята не само на Националната футболна лига (НФЛ), но и на спорта като цяло.

24-годишният Махоумс, който през февруари изведе Канзас до титлата в НФЛ и спечели приза за "Най-полезен играч" в Супербоул, сложи подписа си под 10-годишен контракт, чиято стойност с бонусите достига до колосалните 503 милиона долара. Това е първият случай в историята, в който спортист подписва договор за над половин милиард долара. Досега рекордът се държеше от бейзболиста Майк Траут, който през март 2019 година парафира с Лос Анджелис Ейнджълс срещу 426,5 милиона долара в рамките на 12 години.

В договора на Махоумс е записано, че от заплати той ще получи 477,6 милиона долара, а останалите 26 милиона са заложени под формата на различни бонуси. От тези 477 милиона 141,8 милиона са напълно гарантирани и футболистът ще ги получи, дори и никога повече да не хване топка в ръце.

Рекордният договор на Махоумс ще влезе в сила от 2022 година, тъй като той все още получава пари по новобранския си контракт. Годишната заплата на куотърбека през 2020 година е едва 2,8 милиона долара, а през 2021 ще бъде 24,8 милиона.

За 31 изиграни мача като титулярен куотърбек Махоумс има 24 победи и 7 загуби, като има 76 подавания за тъчдаун и 17 двубоя с пасове за над 300 ярда. През сезон 2018 той бе избран и за "Най-полезен играч" в редовния сезон на НФЛ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация