Късен гол на Варди донесе точка на Лестър срещу Арсенал (видео)

12:21
Късен гол на Варди донесе точка на Лестър срещу Арсенал (видео)

Арсенал и Лестър поделиха точките на „Емиратс“ след 1:1 в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините започнаха силно срещата и откриха в 21-та минута след страхотна атака, при която Дани Себайос изведе на фланга Букайо Сака, а талантът на „артилеристите“ намери в наказателното поле Пиер-Емерик Обамеянг, който от близка дистанция не сбърка за своя гол номер 20 през сезона в Премиършип. Възпитаниците на Микел Артета доминираха през първата част и само добрите спасявания на Каспер Шмайхел оставиха „лисиците“ в двубоя.

През втората част Арсенал намали оборотите, като четвърт час преди края остана в намален състав след намесата на ВАР. Влезлият малко преди това Еди Нкетя закъсня при едно единоборство и след намесата на ВАР главният съдия Крис Кавана му показа директен червен картон. Домакините се прибраха в своята половина и бяха наказани от дежурния голмайстор на Лестър Джейми Варди, който се измъкна от засадата и подобно на гола на Обамеянг по-рано, се разписа от близка дистанция. Отново се стигна до намеса на видеосистемата, но в крайна сметка голът бе зачетен.

До края не паднаха нови попадения и така мачът завърши без победител. Арсенал пропусна да се доближи до местата в евротурнирите и е седми с 50 точки. Лестър е четвърти с девет пункта повече. В следващите си мачове Арсенал гостува на Тотнъм в дербито на северен Лондон, а Лестър е домакин на Шефилд Юнайтед.

Останалите резултати:

Кристъл Палас – Челси 2:3

Уотфорд – Норич 2:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация