Григор е дал отрицателен резултат за COVID-19

18:38
Григор е дал отрицателен резултат за COVID-19

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров се чувства добре, като си е направил тест за коронавирус преди няколко дни и резултатът е отрицателен. Това съобщи в Twitter журналистът Давор Буразин. Той написа, че първата ракета на Хърватия Борна Чорич също е с негативен тест и след 14-дневната си изолация е получил зелена светлина да поднови тренировки на тенис корт. 

Това би трябвало да означава, че Димитров и Чорич, които първи дадоха положителни проби за COVID-19 миналия месец, са излекувани от заболяването. Заради заразяването с вируса Григор пропусна демонстративния турнир на Доминик Тийм Thiem's 7.

Припомняме, че Григор стана първото голямо име в световния тенис елит с положителен тест за коронавирус. Той сам обяви новината вечерта на 21 юни. След това стана ясно, че Борна Чорич, с когото хасковлията игра на демонстративния турнир Adria Tour в Задар, също е заразен с коронавирус. След тях положителни тестове дадоха сръбският тенисист Виктор Троицки и световният №1 Новак Джокович. Още преди седмица пък стана ясно, че Ноле, организатор на Adria Tour, се е излекувал от коронавируса, също както и съпругата му Йелена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация