Джовани Симеоне иска да играе за Диего Симеоне

18:44
Джовани Симеоне иска да играе за Диего Симеоне

Преотстъпеният от Фиорентина в Каляри Джовани Симеоне призна, че иска да играе за Атлетико Мадрид, като по-този начин би се събрал със своя баща Диего Симеоне, който е наставник там.

Запитан дали би играл при баща си в тима на “дюшекчиите”, Симеоне призна пред ESPN: “Повече от всичко друго. Това е, защото винаги съм искал да отида там като юноша. Невъзможно е да спра да искам това. Баща ми е старши треньор на отбора, но дори той да не беше такъв, пак щях да желая да отида там, защото това е моя детска мечта и това е моето желание. Все пак се надявам да играя под негово ръководство един ден, дори да е трудно”.

25-годишният нападател призна, че харесва изключително много изявите на Гонсало Игуаин от Ювентус и взема пример от него.  

“Игуаин е мой модел за подражание със сигурност. Много ми харесва как се движи по терена и в наказателното поле. Когато играят Ювентус, го гледам какви движения прави. Бих дал живота си, за да играя отново за Аржентина. Това е първото нещо, което минава през ума ми, щом изляза на терена”, завърши играчът.

Футболистът има 6 мача и 1 гол за националния отбор на Аржентина, но последния път, когато игра за тима, бе през септември 2018-а. През този сезон Симеоне има 30 мача в Серия “А”, в които е отбелязал 10 гола и е асистирал за още 4 такива.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация