Левски остана извън Европа, Локо Пловдив разплака "сините" на "Герена"

22:55
Левски остана извън Европа, Локо Пловдив разплака "сините" на "Герена"

Кошмарът в Левски няма край! "Сините", които вървят към фалит, няма да играят в Европа за първи път от сезон 2015/2016 година. Това стана ясно, след като не успяха да победят Локомотив (Пловдив) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от последния кръг на първенството. Мачът завърши 1:2 за гостите, а столичани останаха на четвърто място в крайното класиране. Насиру Мохамед даде аванс на домакините в 5-ата минута с дебютното си попадение за клуба, но невероятна грешка на вратаря Георги Георгиев матира столичани в 33-ата минута, когато Доминик Малонга изравни на празна врата. Французинът от конгоански произход нокаутира окончателно "сините" в 75-ата минута.

 

Тимът воден от Георги Тодоров завърши сезон 2019/2020 година с актив от 53 точки (колкото имат и "смърфовете"), като бе изпреварен от Славия (55), ЦСКА-София (59) и Лудогорец (72).

 

Освен това за първи път в своята история Левски завърши пролетния дял от сезона без домакински успех, като записа и най-дългата си подобна серия от 6 мача. Последната победа на "Герена" е през декември 2019 година срещу Витоша (Бистрица).
Носителят на Купата на България пък се превърна в големия кошмар на 26-кратните шампиони през тази кампания, тъй като първо ги изхвърлиха на полуфинала за Купата, а сега ги лиши от право на участие в баража даващ право на участие в Лига Европа. Интересното е, че за първи път от създаването на този формат на шампионата, Левски няма да играе бараж, тъй като беше абониран за третото място в предните три сезона.

 


Първата опасност беше пред Георги Георгиев, който спаси в 3-ата минута удар на Малонга. Две минути след това Костов майсторски изведе Насиру Мохамед, който беше точен в 5-ата минута в дебюта си от първата минута. Станислав Костов удари гредата в 10-ата минута.  Именно той обаче сбърка детински в 33-ата минута, когато се размина с топката след центриране от корнер и позволи на Малонга да изравни с глава. Отново той донесе пълен обрат в 75-ата минута.

 

"Сините" гонят класиране в Лига Европа, като се надяват на победа и на загуба на ЦСКА-София от Берое, за да се класират директно за евротурнирите. 26-кратните шампиони са трети в класирането, ако запазят тази позиция ще си гарантират място за баража с Ботев (Пловдив). При положение, че  Левски не успее да победи, а Славия надвие Лудогорец, "белите" ще изместят "сините" от третото място и ще ги остави без участие в турнирите.

 

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПД) 1:2


1:0 Мохамед (5)
1:1 Малонга (33)
1:2 Малонга (75)


ЛЕВСКИ: Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Мартин Райнов, Иван Горанов, Илия Юрков, Франко Мазурек, Паулиньо, Стайн Спирингс, Насиру Мохамед, Станислав Костов


ЛОКОМОТИВ (ПД): Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Валентин Пулиезе, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Николай Николаев, Лукас Салинас, Доминик Малонга

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

StadobolGovnin
14.07.2020 15:16

Милка синя, заш/е/матена,
от провала засрамена,
няма вид така напет,
След Сараево и Ларнака, ето в БГ и Локомотака - беше техен ред...
мврто стон отрони:
Май ще късаме пагони....
Наказания наред!
Антверепеен, Деебрецен, Уйпещ - кой ли е сега наред?
С потъпканата азия - гордост,
с евробляна ни отнет,
БГ - бойци, ама не точно.
Изтокът да е проклет!
Монгол или някой друг?
Всеки, навсякъде, като трактор там пере струг...,
о/т/борът с тишина на труп,
обраха ордена на социалистическия ни труд!
Непърви в България - освен с измама...,
но в Европа и Азия беше драма....!
Стадо в стойка “Би” застана,
Иртиш и Вадуц - те ли са сега?
Или АЕК Лърн-ака??
Няма титла пак, няма купа!!
Неумолимо Фалитът наближава!
Вечна ни срама..........