Босът на Ла Лига недоволен от решението за Сити

17:25
Босът на Ла Лига недоволен от решението за Сити

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изрази недоволството си от решението на Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) да отмени двугодишната забрана на Манчестър Сити да участва в европейските клубни турнири.

Днес КАС отмени наказанието, наложено от УЕФА, и същевременно намали наложената от европейската футболна централа глоба от 30 на 10 милиона евро. Тебас, който определя клубове като Сити и ПСЖ за собственост на държави и счита, че това е нечестно спрямо другите европейски отбори, реагира остро на решението на КАС. “Трябва да помислим дали КАС е точният орган, пред който да се обжалват институционални футболни решения. Швейцария е страна с велика история в арбитража, но КАС не отговаря на този стандарт”, коментира босът на Ла Лига.

През февруари Тебас приветства тежкото наказание, което УЕФА наложи на Манчестър Сити за груби нарушения на Финансовия феърплей в периода 2012-2016. “Най-накрая УЕФА действа решително. Налагането на правилата за финансов феърплей и наказанията за финансов допинг са ключови за бъдещето на футбола. Ние призоваваме за тежки наказания за Манчестър Сити и ПСЖ от години”, каза тогава Тебас.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация