Почина Николай Щерев

18:06
Почина Николай Щерев

Бившият национал по свободна борба Николай Щерев е починал тази сутрин в 3:00 часа от коронавирус, съобщи легендата Александър Томов, който е президент на клуб Левски. 33-годишният Ники Щерев бе приет в болница в много тежко състояние преди около месец, като лекарите не са успели да го спасят. Той е син на легендарния ни борец и треньор Симеон Щерев, който също изкара заразата. Ники Щерев е носител на Златния пояс "Дан Колов" през 2011 година, след което прекрати кариерата си за седем години, но през 2018 година се завърна ударно на тепиха, ставайки държавен първенец в категория 125 килограма.

След това Щерев се завърна в националния отбор, като мечтаеше за участие на игрите в Токио. Миналата година беше съобщено, че е дал положителна допинг проба на европейските игри в Минск, където вече се бори в категория до 97 килограма, което се оказа и края на кариерата му.

Той даде последното си интервю пред Sportal.bg декември 2019 година, когато беше категоричен: "Ще обжалвам за намаляване или премахване на наказанието ми, защото виждам бъдещето си свързано с борбата. Целият ми живот е преминал на тепиха, имам мечти за добро представяне в турнири и защо не да бъда треньор след време".

Опелото ще бъде на 17 юли (петък) от 13:00 часа в Княжевската църква "Св. пророк Илия”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация