Тотнъм удари Нюкасъл, Кейн вкара два (видео)

22:13
Тотнъм удари Нюкасъл, Кейн вкара два (видео)

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да стигне до ценен успех с 3:1 при гостуването на Нюкасъл. Хюн-Мин Сон също се разписа за тима на Жозе Моуриньо, който не надигра домакините, но впечатли с ефективност при малкото си положения пред вратата на Мартин Дубравка. По този начин Моуриньо за първи път спечели на "Сейнт Джеймсис Парк", а "шпорите" изместиха Шефилд Юнайтед от седмото място.

 

Нюкасъл беше по-добрият отбор до почивката и може да съжалява, че не поведе в самото начало, когато шанс се откри пред Мигел Алмирон, но Давинсон Санчес блокира с тяло удара на парагваеца. Алмирон още веднъж беше близо до попадение, но стреля над гредата от удобна позиция. 


Защитата на Тотнъм се затрудняваше със скоростта в играта на "джордитата" и след четвърт час пред Юго Лорис отново имаше напрежение. Този път Мат Ричи центрира отляво, но Джонджо Шелви не беше прецизен при удара си с глава.


"Шпорите" изглеждаха уморени и рядко атакуваха опасно, но в 27-ата минута стигнаха до гол. Всичко започна от грешка на Фабиан Шер, след която Джовани Ло Селсо продължи топката към Сон, а кореецът преодоля Йедлин и стреля в близкия ъгъл на Дубравка. Словашкият страж не се намеси добре и Нюкасъл се озова в ролята на догонващ.


Малко след гола Сон можеше да накаже домакините за втори път, но ударът му рикошира в Ричи, а Дубравка успя да избие в корнер. В 40-ата минута Лорис се намеси след плътен изстрел на Алан Сент-Максимин, а в 42-ата Дуайт Гейл уцели гредата с глава.


Нюкасъл стартира силно и второто полувреме. В 55-ата минута Валентино Лазаро смени Йедлин, а в 56-ата Мат Ричи изравни с красив диагонален изстрел. Заслуга за гола имаше резервата Лазаро, а Орие не изчисти добре и топката попадна на крака на Ричи, който не се поколеба да шутира веднага и изненада Юго Лорис.


Друга резерва, но в състава на Тотнъм, също се нуждаеше от съвсем малко време, за да остави отпечатък върху мача. Стивън Бергвайн напредна отдясно и центрира, а Хари Кейн се позиционира най-добре в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата. Това беше гол номер 200 в кариерата на английския национал.


"Свраките" веднага тръгнаха в атака, но Сент-Максимин стреля в аут при поредния си скоростен рейд към вратата. Малко по-късно французинът подаде на Лазаро, но той шутира в страничната мрежа. 


Тотнъм се прибра в половината си и затвори фланговете. Отборът на Моуриньо дори се добра до трети гол в последната минута. Негов автор стана отново Хари Кейн, и отново с глава. Капитанът на Англия беше на точното място след удар на Ерик Ламела и спасяване на Дубравка.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация