34-та шампионска титла на Реал Мадрид в Ла Лига е факт (видео)

07:06
34-та шампионска титла на Реал Мадрид в Ла Лига е факт (видео)

Официално Реал Мадрид спечели шампионската титла в Ла Лига след победа с 2:1 у дома над Виляреал в среща от предпоследния кръг, играна пред празните трибуни на "Алфредо ди Стефано". “Лос бланкос” си гарантираха титла номер 34, отваряйки аванс от седем точки пред Барселона.

Карим Бензема вкара две попадения - в 29-ата и в 77-ата (от дузпа). Висенте Ибора намали в 84-ата, а в края Тибо Куртоа спаси своите.

Срещата започна с амбицирана игра на "белите". Те тръгнаха напред в опит да реализират ранен гол и да притеснят гостуващия тим. Азар и Родриго често сменяха фланговете в опит да объркат съперниците си. В четвъртата минута Серхио Рамос изведе Дани Карвахал, десният бек опита да изненада вратаря с висок удар, но Серхио Асенхо внимаваше. В 11-ата Каземиро реши да шутира от 30 метра, заложи на силата и прати топката далеч от целта.

В 16-ата и Лука Модрич опита далечен изстрел, ала беше доста по-близо до попадение. Хърватският халф отправи удар от 24 метра, при който Асенхо плонжира и трудно се справи. В 29-ата минута Софиан сбърка при изнасянето на топката и пресата на домакините донесе резултата. Каземиро сложи крак и отне, Лука Модрич напредна и подаде вдясно за Бензема, който стреля с прав удар и промуши топката между краката на вратаря за 1:0. Това беше попадение номер 20 за французина от началото на сезона в Ла Лига.

Гостите от "Естадио де ла Серамика" отговориха с по-продължително владение на топката и опитите за острота към Тибо Куртоа. Прибраната игра на "лос меренгес" успешно прекъсваше акциите на "жълтите". В 44-ата минута Родриго получи отдясно и центрира остро, но защитник на гостите изчисти в корнер.

В 54-ата Модрич даде превъзходен пас към устремения по крилото Карвахал. Десният бек финтира в наказателното поле и стреля - вратарят успя да избие. Еден Азар беше блокиран за добавка. В 67-ата Кинтийя се стрелна отляво, пое прекалено дълго и Тибо Куртоа тръгна да пресича топката. Белгиецът първи стигна до топката, а Кинтийя не прецени добре действията си и го удари с коляно в главата - изключително тежък сблъсък.

В 73-ата Серхио Рамос пресече подаване и се устреми напред и си спечели дузпа. Ситуацията беше спорна. Капитанът на "белите" реши да подава встрани към Бензема, който реализира. Повторенията обаче показаха, че френският нападател е навлязъл в наказателното поле преди изпълнението. Дузпата беше пребита, като този път зад топката застана Бензема. "Деветката" на "белите" реализира със силен и точен удар за 2:0. В 81-ата минута след нова отнета топка Тони Кроос шутира от 25 метра и нацели горната греда.

В 84-ата Висенте Ибора върна интригата с попадение за 2:1. Снажният халф вкара с глава от 15 метра с помощта на страничната греда. В 87-ата се получи разбъркване пред наказателното поле на домакините. Софиан Чакла успя да укроти топката, беше сам, но шутира над гредата от около 13 метра, пропилявайки чудесна възможност. В 90-ата Реал Мадрид по чудо не получи гол. Куртоа успя да избие коварна топка, Бруно Сориано добави, но Куртоа отново изби. Последва шанс пред Ибора, който от пет метра незнайно как изпрати топката в аут. В последните секунди гол на Марко Асенсио беше отменен заради игра с ръка на Бензема.

В крайна сметка Реал Мадрид ликува след десетата си поредна победа. В неделя вечер "лос бланкос" ще играят протоколен мач с Леганес. На 7 август е голямата битка на Реал - дуелът с Манчестър Сити в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация