Милан разпиля Болоня, излезе пред Наполи (видео)

00:52
Милан разпиля Болоня, излезе пред Наполи (видео)

Милан разгроми Болоня с 5:1 в двубой от 34-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" продължават да играят атрактивен футбол, а резултатите в последните седмици са показателни за прогреса на тима.

 

Алексис Салемакерс откри в 10-ата минута, в средата на първото полувреме Хакан Чалханоолу удвои, но красив гол на Такехиро Томиясу в 44-ата минута върха интригата. Малко след почивката Исмаел Бенасер покачи на 3:1, а не след дълго се разписа и Анте Ребич след пас на Златан Ибрахимович. Точка на спора сложи Давиде Калабрия в добавеното време.

 

Домакините стартираха мощно и в 10-ата минута вече водеха в резултата. Точен беше Салемакерс след ниско центриране на Тео Ернандес, но заслуга за гола има и Ибрахимович, който умело пропусна топката за своя съотборник и заблуди защитата на Болоня.

 

В средата на първото полувреме "росонерите" вкараха втори гол. Той бе дело на Хакан Чалханоглу и падна след грешка в отбраната на Болоня. Малко преди края на пъвото полувреме гостите върнаха едно попадение. Такехиро Томиясу се разписа след асистенция на Роберто Сориано.


Второто полувреме започна с натиск на Милан и играчите на Силвио Пиола се възползваха от преимуществото си в 49-ата минута Исмаел Бетансер се разписа след отлично подаване на Хакан Чалханоглу. 


Само 8 по-късно "росонерите" вкараха четвърти гол. Златан Ибрахимович намери много добре Анте Ребич на добра позиция и нападателя с точен удар я прати в мрежата на Болоня. В даденото от съдията продължение Милан вкара петият си гол в мача. Негов автор стана Давиде Калабрия, който се възползва от подаване на Рафаел Леао.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация