Роналдо доближи Ювентус до титлата след успех над Лацио (видео)

07:45
Роналдо доближи Ювентус до титлата след успех над Лацио (видео)

Ювентус победи Лацио с 2:1 в дербито на 34-ия кръг на италианската Серия "А" и направи огромна крачка към девета поредна титлата страната. Попаденията за Старата госпожа отбеляза Кристиано Роналдо от дузпа в началото на втората част, а в 53-ата минута португалецът удвои резултата.

Така попаденията на португалецът в Серия "А"  вече са 51. За кратко той излезе и начело при голмайсторите, но таранът на Лацио Чиро Имобиле го изравни, след като се разписа от дузпа в края на двубоя.

Двамата имат по 30 попадения през сезона (по 12 от дузпи) и ще продължат битката си за голмайсторския приз до края на сезона.

Преди прекратяването на шампионата заради пандемията от коронавирус само една точка разделяше двата тима, но сега разликата вече е цели 11 в полза на лидера от Торино.

След този успех с 80 точки Ювентус се откъсна значително пред преследвачите Интер със 72 точки и Аталанта със 71 точки и има нужда от само 4 точки в оставащите 4 кръга до края на сезона, за да триумфира с титлата.

Старата госпожа няма загуба на "Алианц Стейдиъм" в Серия "А" от 22 април 2018 година, като до този момент записа у дома 32 победи и 6 равенства.

Последният успех на Лацио над Ювентус като гост пък е от 14 октомври 2017 година, когато спечели с 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация