Юнайтед ще плати на Спортинг 5 млн. евро, ако се класират за Шампионската лига

20:24
Юнайтед ще плати на Спортинг 5 млн. евро, ако се класират за Шампионската лига

Евентуалното класиране на Манчестър Юнайтед за Шампионската лига ще “бръкне” в касата на клуба. Португалският вестник A Bola разкрива, че англичаните ще трябва платят 5 млн. евро на Спортинг (Лисабон) като част от сделката за Бруно Фернандеш. Въпросният бонус е бил заложен в контракта при попадане на Юнайтед във въпросния турнир още за идния сезон.

В момента “червените дяволи” са с равни точки с четвъртия Лестър, но са с мач по-малко. В неделя двата тима излизат в директен дуел на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Когато обаче Спортинг и Манчестър преговаряха за сделката през изминалата зима, ръководството на португалците не е очаквало, че тимът на Оле Гунар Солскяер ще има сили да постигне този успех, имайки предвид тогавашното състояние и класиране на състава. По тази причина тези 5 млн. евро ще са неочакван приход.

Според споразумението клубът от “Олд Трафорд” плаща на “лъвовете” 52 млн. евро твърда сума, а други 23 млн. са залегнали в договора като клаузи. Отделно сега Юнайтед ще трабва да преведе още едни 5 млн. евро бонус, които са дължими, когато Фернандеш запише 20 участия за тима. До момента той е с 18, но се очаква да играе и в двата оставащи двубоя от Премиър лийг - срещу Уест Хам утре и срещу Лестър в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация