Чеферин: Ще играем мачове без зрители до второ нареждане

20:48
Чеферин: Ще играем мачове без зрители до второ нареждане

Феновете не трябва да очакват бързо завръщане на стадионите за европейските мачове, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин. "В момента ние ще играем мачове без зрители до второ нареждане. Няма да поемаме никакви рискове", заяви Чеферин в интервю за списание "UEFA Direct".

Сезоните в Шампионската лига и Лига Европа завършват с мини турнири съответно в Лисабон и Германия, след като през март бяха прекратени заради пандемията от коронавирус.

Чеферин добави, че УЕФА е отложила Евро 2020 до следващата година и в забавила приключването на европейските клубни турнири, за да помогне на федерациите да завършат вътрешните си сезони. "УЕФА пожертва част от сезона си, за да даде възможност за приключване на националните първенства до края на юли. След това УЕФА ще приключи клубните турнири за сезон 2019/2020 през август", каза той.

"Лигите се съгласиха с това, а солидарността на клубовете ще бъде също толкова важна за прозореца на националните отбори през септември", добави Чеферин, визирайки първия от трите прозореца за срещите на представителните тимове, планирани през есента.

Чеферин похвали "страхотното единство и разбирателство между УЕФА, национални асоциации, клубове и лиги" и изрази надежда, че на определен етап нещата ще се върнат към нормалното си състояние. "Като всички и за бих се почувствал още по-добре, ако феновете са на стадионите. Но съм оптимист и голямата ми надежда е, че зрителите ще могат да се върнат на мачовете възможно най-скоро", каза президентът на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация