Дженоа измъкна дербито на Генуа, Бреша изпадна от Серия А (видео)

10:46
Дженоа измъкна дербито на Генуа, Бреша изпадна от Серия А (видео)

Съставът на Дженоа спечели поредното издание на градското дерби на Генуа срещу Сампдория с 2:1 в среща от 35-ия кръг на Серия А.

Доменико Кришито даде аванс на Дженоа в 22-та минута, но Самп изравниха чрез Маноло Габиадини десет по-късно. В края на полувремето гол на Лукас Лерагер бе отменен, но през втората част именно той донесе ценния успех за наставника Давиде Никола и компания в битката за оцеляване. Дженоа е на четири точки от зоната на изпадащите, докато Сампдория е на девет и е спокоен за съдбата си във висшия ешелон. В следващия кръг за Дженоа предстои домакинство на Интер, докато Сампдория гостува на действащия шампион и лидер в класирането Ювентус.

Бреша се присъедини към СПАЛ и изпадна от Серия А след поражението си при визитата на Лече с 1:3. Джанлука Лападула вкара два гола през първата част за новаците, а Даниеле Десена върна Бреша в двубоя, преди Рикардо Сапонара да сложи точка на спора с гола си в 70-та минута. Лече остава в опасната зона, на четири точки от Дженоа, докато Бреша потегли към Серия Б, след като изостава вече с 12 пункта от спасителния бряг при три оставащи кръга до края на първенството. В следващите си мачове Лече гостува на Болоня, докато Бреша ще играе за честта си у дома с Парма.

Останалите резултати:

Парма – Наполи 2:1

Интер – Фиорентина 0:0

СПАЛ – Рома 1:6

Торино – Верона 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация