Челси се разправи с Уулвс с два бързи гола преди почивката (видео)

20:08
Челси се разправи с Уулвс с два бързи гола преди почивката (видео)

Челси приключи сезона победоносно, надигравайки с 2:0 Уулвърхамптън на “Стамфорд Бридж” в среща от последния кръг на Премиър лийг. Попаденията отбелязаха Мейсън Маунт и Оливие Жиру в добавеното време на първата част.


Така лондончани си осигуриха участие в Шампионската лига през следващия сезон, завършвайки четвърти в класирането с 66 точки. Третият Манчестър Юнайтед има същия актив, но и по-добра голова разлика. Уулвс пък останаха седми с 59 точки, отстъпвайки на шестия Тотнъм отново по голова разлика. Така отборът ще се надява днешният им съперник да победи Арсенал във финала за Купата на ФА, за да получи възможността да играе в Лига Европа и през следващата кампания.

 

Първият удар в мача дойде в 12-ата минута, когато Рийс Джеймс засече с глава центриране от фаул, но топката излезе в аут. Следващото положение пред Челси дойде чак в 39-ата минута, когато изстрелът с глава на Жиру се оказа неточен. "Сините" обаче нанесоха двоен удар по своя опонент в добавеното време на първата част. Тогава Маунт откри резултата директно от пряк свободен удар. Малко след това домакините организираха бърза контраатака, при която английският национал изведе Жиру срещу Руи Патрисио. Нападателят преодоля вратаря и прати топката в мрежата му за 2:0. Преди двата отбора да се оттеглят на почивката съдията се допита до ВАР, за да прецени дали да покаже червен картон на Хименес за удар без топка срещу Антонио Рюдигер. Той обаче реши, че няма основания за това.

 


Подобно на първото полувреме, и през второто почти липсваха положения за гол. Единственият точен удар за гостите отправи Диого Жота в 57-ата минута, който обаче беше уловен от Вили Кабайеро. “Сините” също имаха само един точен изстрел за втората част, дело на Тами Ейбрахам в добавеното време, но успяха да запазят аванса си от две попадения до края на мача.


ЧЕЛСИ - УУЛВЪРХАМПТЪН 2:0


1:0 Маунт (45+2')
2:0 Жиру (45+4')


Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Маунт, Жиру, Пулишич


Уулвърхамптън: Патрисио, Боли, Коуди, Сайс, Дохърти, Дендонкер, Невеш, Кастро, Нето, Хименес, Жота

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация