Ювентус е шампион на Италия за девети пореден път! (видео)

00:52
Ювентус е шампион на Италия за девети пореден път! (видео)

Ювентус официално подпечата 9-ата си поредна и общо 36-а титла на Италия! Този път "Старата госпожа" не допусна грешка, както в мача с Удинезе (1:2) миналия кръг, и постигна успех с 2:0 над Сампдория в сблъсъка между двата тима от 36-ия кръг. По този начин торинци дръпнаха със 7 точки пред втория Интер и вече и на теория няма как да бъдат сваени от върха в оставащите два кръга. Макар да не изиграха най-добрия си мач, играчите на Маурицио Сари взеха своето с голове на Кристиано Роналдо в 45-ата и Федерико Бернардески в 67-ата минута. Наставникът пък влезе в историята като най-възрастният треньор, станал шампион на Италия - на 61 години и 6 месеца.


Гостите създадоха първата голова възможност в мача. В 4-ата минута Гастон Рамирес се оказа непокрит в близост до вратата и стреля с глава, но право в ръцете на Войчех Шчесни.

 

 

В следващите минути Юве имаше инициативата, но без да създана положения пред вратата на Емил Аудеро. В 20-ата минута Роналдо стреля с глава отблизо, но защитник спря топката на голлинията, а се оказа, че португалецът е извършил и нарушение в атака.

Четири минути по-късно отново Гастон Рамирес имаше шанс да обстрелва вратата с глава, като този път прати топката встрани.

 

 

В 35-ата минута се стигна до поредна опасност пред Шчесни. Този път Куалярела шутира мощно от дистанция и полякът трябваше да се намесва решително.

Три минути по-късно отново Куалярела се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, като този път стреля по земя, но отново Шчесни успя да се намеси.


 

В 40-ата минута Роналдо напредна и стреля, но топката профуча над напречната греда.

Най-добрата възможност за домакините дойде в 44-ата минута, когато Роналдо подаде за Федерико Бернардески на границата на пеналта и крилото стреля силно, но Аудеро направи великолепно спасяване.


 

В началото на добавеното време на първата част Бернардески отново обстрелва вратата на съперника, този път от фаул, но и доста по-неточно.

Натискът на Юве даде резултат в 6-ата минута на добавеното време. Тогава домакините отново получиха фаул на добра позиция, но този път решиха да използват заучено положение, Пянич пусна към Роналдо, който от движение стреля във вратата за 1:0.

 

И втората част започна с добра възможност за Самп. В 51-ата минута едно центриране стигна до Мехди Лерис, който отблизо стреля от движение, но на сантиметри от гредата.

В 54-ата минута гостите имаха още по-добра възможност, когато след центриране от корнер Лоренцо Тонели стреля с глава и по чудо не отбеляза.

 

Няколко минути по-късно и Рамирес направи голям пропуск с глава отблизо, пращайки кълбото в ръцете на Шчесни.

В 60-ата минута Юве организира бърза контра, Рабио подаде за Роналдо, който стреля под ъгъл и Аудеро спаси.

 

В 67-ата минута резултатът бе удвоен в полза на домакините. Те организираха контраатака, Роналдо стреля силно, Аудеро изби, но в краката на Бернардески, който отблизо вкара за 2:0.

Сампдория продължи да действа опасно в предни позиции. В 71-ата минута Куалярела тества Шчесни отблизо с глава, но полякът отново бе непробиваем.

 

В 77-ата минута "Моряците" останаха в намален състав. Торсби се хвърли в краката на съпеник и получи втори жълт и червен картон.

Въпреки това гостите създадоха поредна възможност пред Шчесни в 86-ата минута, когато Маноло Габиадини стреля с глава, но в аут.

 

В 88-ата минута Фабио Депаоли извърши нарушение срещу Алекс Сандро в наказателното поле за дузпа. Кристиано обаче нацели напречната греда от бялата точка.

 

В добавеното време Юве можеше да вкара трето попадение, но при едно разбъркване Мая Йошида изби удар на Леонардо Бонучи от голлинията.

 

С тази победа Ювентус събра актив от 83 точки и води със 7 пред втория Интер, който е със 76. Сампдория пък запазва 15-ото си място с 41 точки.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация