Въпросителни около звездно трио на Милан

20:10
Въпросителни около звездно трио на Милан

Наставникът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че клубът се опитва да изясни ситуацията около новите договори на Златан Ибрахимович, Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханоглу възможно най-скоро. Той също така коментира равенството 1:1 с Аталанта, предстоящия мач със Сампдория, битката за петото място в класирането и влиянието на 38-годишния нападател върху отбора.

“Бях много доволен от мача с Аталанта. Те са силен опонент, а ние играхме със същите физика и качества. Доста играхме, но бяхме отбор от началото до края. Сега трябва да се справим добре и в последните ни две срещи. Все още ни остават два мача. Посрещаме всеки двубой с правилните убеждения и концентрация. Детайлите ще продължат да правят разликата. Всички срещи трябва да се играят с голямо уважение. Сампдория поставиха Ювентус в трудна ситуация. Те са добре, играят спокойно, защото вече постигнаха своята цел. Клаудио Раниери е свършил чудесна работа.

Ще направим правилните оценки за сезона. В следващия ще трябва да затвърдим резултатите, които постигнахме от януари насам. Дали още вярвам, че ще завършим пети? Трябва да вярваме в това, че ще вземем възможно най-много точки. За съжаление, това не зависи само от нас, но резултатите ни - да. Затова утре ще се нуждаем от силен мач. Много сме фокусирани за утре, след това ще видим какво ще направят нашите конкуренти. Нашият септември определено ще се промени, ако сезонът ни започне на 12 септември. Ще бъдат добавени три квалификации към шампионатните ни мачове. Това означава, че ще играем много. Ако се наложи да минем през квалификации, така или иначе ще сме готови.

В кое отношение Ибрахимович ни помогна най-много? В много неща от спортна гледна точка. Той ни даде решения, с които не разполагахме. Ибра е важно присъствие както физически, така и технически. Той също така създава много пространства за своите съотборници. По отношение на характера, той определено беше решаващ. Симон Кяер? Той се справя много добре, още една януарска покупка, която имаше важен принос за нас. Сега всички играчи се познават взаимно много добре и всеки трябва да е готов. Новите договори на Ибрахимович, Чалханоглу и Донарума? Клубът иска да разреши тези ситуации възможно най-скоро. Ще се съберем заедно следващата седмица. Сега трябва да мислим за настоящата кампания. След това ще има време да установим състава за догодина”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация