ФИФА отпуска 1,5 млрд. долара на федерациите за справяне с Covid-19

17:59
ФИФА отпуска 1,5 млрд. долара на федерациите за справяне с Covid-19

Бюрото на Съвета на ФИФА одобри предложения регулаторен план за облекчение за националните асоциации във връзка с пандемията на коронавирус като общата сума е 1,5 милиарда долара. Новината беше съобщена днес от световната федерация по футбол.

Планът за финансово подпомагане е разделен на три фази, като 211 страни членки на ФИФА вече са получили своя дял от 152 милиона долара от Програмите за развитие за 2019 и 2020 година, а други безвъзмездни средства за развитие могат да бъдат превърнати във фондове за оперативна помощ по Covid-19.

Всяка федерация трябва да получи до януари 2021 година сума от 1.5 милиона долара, като от този грант 500 хиляди долара трябва да бъдат дадени за женския футбол.

Отделно от това, всяка национална федерация може да кандидатства за безлихвени заеми до 5 милиона долара, които могат да бъдат използвани за дейности, включително рестартиране на първенство и прилагане на протоколи за връщане към игра.

"Този план за подпомагане е чудесен пример за солидарността и ангажираността на футбола в такива безпрецедентни времена", заяви президентът на ФИФA Джани Инфантино. Федерациите могат да се обърнат към нас за този заем, който ние отпускаме като на братя, а не като на бизнес партньори.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация