Локо Пловдив надви Лудогорец и спечели Суперкупата на България

22:52
Локо Пловдив надви Лудогорец и спечели Суперкупата на България

Отборът на Локомотив Пловдив надви като гост Лудогорец с 1:0 в двубоя за Суперкупата на България, игран на стадиона на разградчани "Хювефарма Арена".

Шампионите се изправиха срещу носителя на Купата на страната в първия официален мач от сезон 2020/21, с който традиционно се открива кампанията в българския шампионат. „Зелените“ бяха раздирани от кадрови проблеми, като на терена липсваха играчи като Антон Недялков и Вандерсон, докато „смърфовете“ разчитаха на най-силната си единадесеторка. Лудогорец вкара топка в мрежата след грешка на стража на Локо Пд Мартин Луков, който не се намеси убедително при изстрел на Дан Битон, но при удара на офанзивния футболист Жоржиньо бе в положение на засада.

След равностойни минути пловдивчани натиснаха в края на първото полувреме и на няколко пъти можеха да открият резултата. Ренан се отчете с добро спасяване срещу Анте Аралица, но нямаше какво да стори при изстрела на Парвиз Умарбаев, който рикошира от Драгош Григоре, стигна до Милош Петрович, който на празна врата отбеляза с глава. Попадението на „смърфовете“ обаче беше отменено заради тънка засада, а голът щеше да бъде редовен, ако Петрович не бе играл с глава, тъй като повторенията показаха, че ударът на Умарбаев влизаше във вратата на „милионерите“.

След почивката Локомотив продължи да бъде по-дейният от двата състава на терена и отново само добрите намеси на Ренан оставиха Лудогорец в срещата. В 64-та минута Джордан Икоко бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Лукас Масоеро, което допълнително утежни задачата на шампионите. В крайна сметка, воденият от Бруно Акрапович тим достигна до победата преди мачът да навлезе в продължения – Бирсент Карагерен намери елегантно Димитър Илиев и капитанът на Локо се разписа след прецизно воле.

До края Лудогорец не успя да отговори и така Локомотив взе реванш за миналогодишното си поражение от същия съперник в спора за трофея с 0:2 на Националния стадион „Васил Левски“. Това е втора поредна купа за Акрапович и компания след тази на страната и втора в надпреварата. „Зелените“ пък не успяха да запишат трета поредна в своята витрината. Следващата седмица започва новият сезон в България, като Лудогорец започва защитата на титлата си с гостуване на Ботев Враца, докато Локомотив гостува на Ботев в дербито на Пловдив на базата в Коматево.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация