Алегри е сред потенциалните заместници на Конте

10:23
Алегри е сред потенциалните заместници на Конте

Острите думи на Антонио Конте към ръководството на Интер след последния мач за сезона в Серия "А" срещу Аталанта (2:0), разбуниха духовете на Апенините. Наставникът се оплака, че той и отборът не са получили никаква подкрепа от шефовете в последните тежки месеци. Поради тази причина в Италия веднага се заговори, че Конте може да бъде заменен от Масимилиано Алегри преди началото на следващия сезон. Подобна информация се появи в авторитетните издания "Ла Република", "Гадзета дело Спорт" и "Спорт Медиасет".

Конте изведе Интер до 2-ото място в Серия "А", само на точка зад шампиона Ювентус. Малко е вероятно треньорът да бъде уволнен, но няма да е изненада, ако сам реши да си тръгне от "Джузепе Меаца". Особено ако не намери общ език с шефовете в следващите седмици и не получи повече власт в клуба.

В Интер вече са започнали да обмисля варианти за нов наставник, ако Конте наистина си тръгне. На този етап се смята, че "нерадзурите" са готови да се насочат към Масимилиано Алегри.

Идеята за привличането на 52-годишния специалист е на спортния директор на Интер Бепе Марота. Той познава отлично качествата на наставника от съвместната им работа в Ювентус и лесно би го убедил да дойде на "Меаца". Интересното е, че Алегри може за втори път да замени Конте, както се случи в Юве през 2014 година. След това Масимилиано спечели пет поредни титли с "бианконерите", но миналото лято се раздели с торинци и в момента е без работа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация