Левски ще играе с 3 пъти по-малък бюджет, ето с какви средства ще разполагат сините

15:41
Левски ще играе с 3 пъти по-малък бюджет, ето с какви средства ще разполагат сините

Председателят на Управителния съвет Павел Колев заяви, че месечният бюджет на Левски ще се намали с 300% в сравнение с този в началото на годината. Той очаква бюджетът да е 500 – 600 хиляди лева месечно.

Колев каза, че вчера на едно продължително заседание са разпределени функциите на всеки в УС. “Имахме вчера едно дълго заседание на Управителния съвет и основната част от това заседание беше именно разпределение на функциите вътре в самия Управителен съвет, както обсъждахме и вътрешния ред, по който ще функционира УС.

Как ще свикваме заседанията и в каква цикличност ще се събираме.

Аз като председател на УС ще имам задачата да свиквам заседанията и съответно да синхронизирам информацията, която е свързана с оперативното ръководене на ПФК Левски с останалите членове на УС.

Разбира се, всеки от моите колеги ще има конкретни задачи и ние ги анонсирахме още миналата седмица. В това отношение няма някаква съществена промяна. Финално ще можем да видим какво редукция на бюджета сме направили някъде в края на септември, по простата причина, че в последните два месеца основно от Наско Сираков беше извършена огромна по обем работа и тя бе свързана с разговори с футболистите за намаляване на техните възнаграждения. Също така водихме разговори с тях и за разсрочване на натрупаните до този момент задължения. Разговорите са свързани с нашия отчет, който трябва да направим пред УЕФА. В момента правим калкулации, крайната ни цел по принцип е месечният бюджет на Левски да бъде сведен до нещо от порядъка на 500-600 000 лева, като в тези средства трябва да влязат и задължителните вноски към НАП. Отделно сме заделили една сума, която ще отива за разсрочени задължения, разбити на вноски, за да облекчим месечния бюджет. На практика с около 300% ще се намали месечният бюджет и ние сме вече в този процес. Сега през август мисля, че сме някъде към 800 000 лева разходна част на бюджета, но това пак са някакви груби сметки. Тъй като голяма част от разходите за август ще бъда плащани през септември, затова в края на септември ще имаме повече какво сме постигнали всъщност като намаляване на бюджета”, каза Колев. Той уточни, че 200 000 лв. са били раздадени на футболисти, които в момента носят фланелката на клуба.

Новият член на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков каза, че е уверен във възможностите си да помогне на “синия” клуб заради опита, придобит от дългогодишната му работа на “Герена”.

“Предполагам знаете, че няма да се занимавам със спортно-технически въпроси. Ще се занимавам с това, което считам, че ще бъда най-полезен – с финансовата част, с бюджета на клуба и евентуално с помощ във всички направления, тъй като все пак 18 години в Левски да си на кормилото на клуба като изпълнителен директор мисля, че имам достатъчно опит и практика, и съм се сблъсквал с много проблеми. Мога да бъда полезен на г-н Колев, на Надзорния съвет, на колегите от Управителния съвет и на всичка работещи в Левски по всички въпроси, свързани с търсенето на спонсори, на реклама, по организацията на мачовете, по всякакви въпроси, така че съм отворен да съдействам и помагам там, където считам, че съм подготвен, без да се бъркам в други неща, които смятам, че има специалисти по тях”, каза Баждеков.

“Към момента моето усещане е, че собствениците се ползват с доверието на привържениците. Естествено, че в тая трудна ситуация за клуба непрекъснато се пораждат слухове и в някакъв момент могат да прехвърчат някакви искри, но това, което знам от Надзорния съвет и собственици, и от разговорите си с привърженици, е, че на този етап няма място за недоверие”, заяви в отговор на БГНЕС председателят на сдружение “Сини сърца” Илия Христов, който е член на новия Управителен съвет на Левски.

Христов обясни, че неговата задача в управленската структура на клуба ще е комуникацията между феновете и ръководството. “На мен ми се падна може би най-трудната и сложна задача – комуникацията между клуба и привържениците и намирането на по-добрия и конструктивен начин за съвместната дейност между привържениците и клуба. В тази връзка ще се опитаме да структурираме един консултативен съвет, където привържениците да могат да имат свои представители, които да бъдат запознати с работата на УС и клуба, като разчитаме, че по този начин ще могат да се пресекат всякакви спекулации и пораждането на напрежение между различните организации. По този начин се получи и това разделяне, едните да седят в сектор А, другите в сектор Б. Другата задача, с която съм се ангажирал е по-приятната, това е работата с Детско-юношеската школа по отношение на възпитанието на децата да обичат клуба и да имат клубна привързаност, да разбират къде са дошли”, каза той.

Христов изтъкна важността на предстоящата кампания за членски карти на Левски. “Досегашните собственици в последните 20 години са разговаряли с различните организации поотделно, докато именно създаването на един такъв съвет ще даде възможност на всяка организация да изложи своите виждания пред другите, да няма различни договорки, което да поражда слухове. Заради трудната ситуация в клуба привържениците се притесняват, задават си въпроси, искат всичко да стане много бързо, както и всеки от нас, но обстоятелствата са такива, че нещата вървят стъпка по стъпка. Най-ясен отговор до каква степен привържениците подкрепят клуба, собствениците и всички, които са ангажирани с Левски, ще даде началото на кампанията за членските карти. Това ще бъде своего рода преброяване на привържениците на Левски в България”.

Друг член на новия УС Ивайло Цветков заяви, че неговата задача ще е да търси партньори и рекламодатели. “Смятам, че мога много да помогна, защото това е най-важното в момента, с контактите си в търсенето на спонсори и реклама. Това ще е основното ми занимание като член на УС, разбира се, и в областта на комуникациите, работейки в близко сътрудничество с Иво Йовчев и Павел Колев, както и с останалите. Давам си някакъв срок, да кажем половин година, в който всички трябва да покажем някакви резултати, но понеже аз съм много взискателен към себе си, ако не успея да постигна тези резултати, които очаквам, по-скоро бих отстъпил мястото си в УС на някой, който би постигнал по-добри резултати”, коментира Нойзи.

“Според причините са обективни, чисто икономически, второ, свързани с някои негативи, които се натрупаха, покрай събития, свързани с клуба, и трето, не бих казал, че ги няма, просто засега в повечето случаи не е имало вътрешна структура в клуба, която активно да ги търси тези хора, съответно фирми и спонсори. Нещо, което ние ще започнем да правим с мое активно участие. До момента, както Павел каза, повечето спонсори са били посочвани, сега, уви или не, ситуацията е друга. Аз вече съм провел разговори с четири или пет фирми. Засега нищо не мога да коментирам, защото няма нищо налице”, допълни той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари