Газа: Оставам си пияница и така ми харесва

21:01
Газа: Оставам си пияница и така ми харесва

"Оставам си пияница и така ми харесва", категоричен е легендарният английски футболист Пол Гаскойн. Бившата звезда на Нюкасъл и националния отбор се изгуби в началото на карантината от полезрението на медиите и феновете. За последно Газа заживя с 9 години по-младата от него Уенди Лийч, но любовта изтрая едва няколко месеца. Пол не се забави да си намери нова компания за къркане, а когато се разбра, че се събира с пияндетата въпреки строгата забрана за ходене по кръчми през март, гаджето му го изгони. "Той не взима никакви мерки за здравето си, а в ситуацията на пандемия застрашава и моя живот, на двете ми деца и трите внучета", обясни тогава Уенди и изчезна от хоризонта.

Пет години по-рано социалната работничка Манди Томас се зае да помага на Пол в борбата с алкохолизма и дори заживя с него в дома му в Пуулс. Уж беше любов, уж нещата бяха сериозни, но и тази мила дама издържа от ден до пладне, след като стана ясно, че идолът на цяло поколение запалянковци предпочита да целува чашката. Преди нея с обречената кауза се бори и красивият модел Кели Уиндзор, с която Гаскойн живя в Борнемут.

Пол бе женен за Шерил в края на 90-те години, от която има син Ригън, а осинови и двете й по-големи деца Бианка и Мейсън. Но през 1999 г. Шерил не издържа и го напусна, получавайки къщата, 660 000 паунда и солидна месечна издръжка. Само десет години по-късно бившата г-жа Гаскойн призна, че се налага да дава пари на Пол, защото той е пропил всичко.

Но Газа явно никак се трогва и остава на отъпкания път между кръчмите и дома си. "Не мога да не пия - коментира Гаскойн, потърсен от изданието "Мирър". - Всъщност може и да мога, но не искам. Мога за деня да изпия и една бира само, но това би било срамота - една бира! Та за една бира бива ли да си губя времето!? Ако седна някъде, трябва да са повече от четири, иначе защо съм отишъл в кръчмата. Това съм аз, такъв съм."

Пол бе честен и по темата с жените и връзките си. "Обичах Шерил, да не мислите, че съм се оженил за нея, за да се разведа после. Но сега съм сам. Така и не срещнах правилната жена, която да е до мен, да ме разбира и приема. Имах връзки, имах и краткотрайни контакти, но не намерих истинската жена. Може и да се появи, но аз пак ще си пия. Е, бих се ограничавал, както съм правел и преди, когато вярвах, че съм намерил правилния човек. Макар да се случва човек да се запие понякога", обяснява още някогашният футболен виртуоз.

"България Днес"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация