Атлетико громи Шалке, Анортозис с исторически успех

09:11
Атлетико громи Шалке, Анортозис с исторически успех
В сочения за най-интересен сблъсък преди изиграването на мачовете от 3-я предварителен кръг един срещу друг се изправиха германският Шалке и испанският Атлетико Мадрид.  В първата среща резултатът бе 1:0 за домакините от Гелзенкирхен, но на реванша мадридчани не оставиха и капка съмнение кой е по-добър и след като вкараха 4 попадения дело на Агуеро, Форлан, Гарсия и Макси заслужиха правото да участват в групите.

След влизането на БАТЕ Борисов в груповата фаза, то другата изненада може да се каже, че се нарича Анортозис. Кипърският отбор показа, че е израснал много в последните няколко години и след комфортната преднина от 3 гола срещу Олимпиакос в първата среща не позволи на реванша да бъде изненадан. Загубата с 0:1 даде право на още една страна да класира свой представител там, където са големите пари.

Арсенал и Ливърпул също попаднаха в групите на най-комерсиалния турнир. "Топчиите", които вече си бяха осигурили преднина от 2 гола срещу холандския Твенте вкараха нови 4 на нашия вратар Ники Михайлов. И в двата мача разликата в класите бе очевидна и напълно заслужено тимът на Арсен Венгер продължава.

Ливърпул изигра отново слаб мач и трябваше да трепери до 118-та минута от продълженията, когато холандецът Дирк Кайт отбеляза единственото, но с огромна стойност, попадение за своя отбор и прати Джерард и компания сред 32-та най-добри отбора.

В битката между  Партизан и Фенербахче имаше доста голям заряд, но след изиграването на двете срещи по-класният отбор от Турция продължи напред с общ резултат 4:3 (2:2, 2:1).

Другият представител на южната ни съседка Галатасарай нямаше такива поводи за радост във второто балканско дерби, след като в реванша със Стяуа допусна поражение с 0:1 и след равенството 2:2 в първата среща преди 2 седмици отпадна.

Ето и всички останали резултати:

Славия Прага - Фиорентина  0:0

Динамо Киев - Спартак Москва 4:1

Динамо Загреб - Шахтьор 1:3

Каунас - Олборг  0:2

Марсилия - Бран 2:1

Базел - Витория Гимараеш 2:1




Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BuTaMuHa
09.09.2008 14:00

абе я земи се сгъни некаде знаеш кво ме чеше че кипърски и беларуски отбори влязаха и те са хора и тях им се иска сигурен съм че левски влизат в уефа а и литекс и черно море прогресират кво са виновни свинете и чорбата че са в криза бг футбола не е само левски и цска

KILLna7
28.08.2008 09:39

те тва е вече резил за българския футбол не стига че левски падна от трактористи та за капак отбор от КИПЪР ще играе в ШЛ лелелелеле