Ботев триумфира в дербито на Пловдив

20:55
Ботев триумфира в дербито на Пловдив

Ботев Пловдив спечели с 2:0 градското дерби с Локомотив Пловдив. Звездата на "канарчетата" Тодор Неделев се отчете с гол и асистенция. Националът откри резултата в деветата минута с диагонален удар отляво. В началото на второто полувреме новото попълнение на домакините Атанас Илиев удвои с глава.

Срещата в Коматево започна с пропуск на Иван Бандаловски. Опитният футболист стреля с глава от границата на вратарското поле, но Мартин Луков се справи със ситуацията. В деветата минута голмайсторът на Ботев Тодор Неделев не прости на стража на "смърфовете". Капитанът на домакините получи топката отляво и с удар по диагонала матира Луков през ръцете му - 1:0 за "жълто-черните".

В 33-ата минута Антонио Вутов стреля неточно по посока на вратата на Локомотив. В ответната атака Димитър Илиев можеше да застраши мрежата на Янко Георгиев, но Станислав Работов блокира капитана на гостите.

Няколко минути след почивката Янко Георгиев отби топката в краката на Бирсент Карагарен, който шутира, но вратарят на "канарчетата" поправи грешката си и спаси. В 55-ата минута Неделев изведе Атанас Илиев по прекрасен начин срещу Луков, но вратарят изби с крака последвалия удар. След корнера обаче дошлият от Монтана нападател не сбърка. Илиев посрещна с глава центрирането на Неделев и "канарчетата" поведоха с 2:0!

В 85-ата минута Давид Малембана шутира от далеч, а стражът Георгиев отби несигурно. "Бяло-черните" обаче не се възползваха от грешката и резултатът остана непроменен. Така носителят на Купата и Суперкупата на България започна сезона със загуба, а отборът на Ферарио Спасов записа впечатляващ старт.

efbet Лига, 1 кръг:

БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

1:0 Тодор Неделев (9)
2:0 Атанас Илиев (56)

Стартовите състави:

Ботев (Пд): Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноза, Маркиньос, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Атанас Илиев.

Локомотив (Пд): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация