Тестват всички футболисти в Бразилия за коронавирус

12:34
Тестват всички футболисти в Бразилия за коронавирус

Бразилската футболна конфедерация задължи всички играчи от клубовете, участващи в националните турнири, да бъдат тествани за коронавирус, независимо дали влизат в игра, обявиха от централата.

"Тестовете ще бъдат разширени. Всички играчи ще бъдат тествани преди всеки кръг най-малко 72 часа преди началото на мача, независимо дали са включени в състава за мача. Изискването влиза в сила за мачовете, насрочени за този петък", обявиха от конфедерацията.

Също така организаторите на първенството позволиха на отборите да избират самостоятелно медицински организации за тестване от списъка на акредитираните от съответните органи. Разходите ще бъдат възстановени от конфедерацията, при условие че не надвишават разходите за услугите, предоставяни от Клиниката "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, с която централата работи.

Домакинът трябва да представи резултатите от изследванията на организаторите на турнира най-малко 24 часа преди началото на мача, а гостите - най-малко 12 часа преди отпътуване към мястото на двубоя. От конфедерацията уточниха, че клубовете трябва да следят стриктното спазване на медицинските препоръки за рестартиране на турнирите и указания за подготовката преди мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация