УЕФА взе безпрецедентно решение, присъди служебна загуба заради положителни проби за COVID-19

10:23
УЕФА взе безпрецедентно решение, присъди служебна загуба заради положителни проби за COVID-19

Европейската футболна асоциация (УЕФА) присъди служебна загуба на косовския клуб Дрита (Гниляне) във финалния мач на предварителния кръг в Шампионската лига за сезон 2020/2021. Причината е положителен тест за коронавирус на техен състезател, установен точно преди началото на мача с Линфилд (Северна Ирландия).

Един от футболистите на Дрита е дал положителния тест точно на 7-и август и е бил изпратен в изолация под карантина заедно с останалите футболисти, с които е бил в контакт. Ден преди мача е била проведена нова серия тестове, като у още един играч на косовския тим е бил установен положителен тест за COVID-19. Както е по правилата на УЕФА, централата заедно с швейцарските здравни власти взеха решение да изпратят в изолация целия отбор на Дрита.

След това се събра Апелативната комисия на УЕФА и тя взе решение да бъде присъдена служебна победа с 3:0 за ирландския отбор. Иначе по програма мачът трябваше да се играе на 11-и август в Нион. Тъй като няма време кога да се изчака изтичането на карантината, Линфилд преминава служебно в следващия кръг и ще играе като гост на Легия (Варшава).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация