Байерн разформирова Барселона! Баварците разбиха каталунците с 8:2! (видео)

23:49
Байерн разформирова Барселона! Баварците разбиха каталунците с 8:2! (видео)

Байерн Мюнхен унижи Барселона, побеждавайки с 8:2 в сблъсък от 1/4-финалите на Шампионската лига, игран в Лисабон. Томас Мюлер откри в четвъртата минута. В осмата Дейвид Алаба си отбеляза автогол. В 22-ата Иван Перишич вкара за 1:2. В 27-ата Гнабри се разписа за 1:3, а в 31-ата Мюлер отново беше точен. В 57-ата Луис Суарес намали. В 63-ата Кимих вкара след фамозен рейд на Дейвис.

 

В третата минута каталунците развиха хубава контраакция. Меси подаде вдясно за Сержи Роберто, който центрира ниско и Жером Боатенг чукна пред Луис Суарес. В ответната атака защитата на “лос кулес” се огъна и получи гол. Жорди Алба закъсня да посрещне Томас Мюлер. Германецът подаде в наказателното поле за Левандовски, който му върна и Мюлер реализира с удар от 15 метра - 0:1.


Отговорът на каталунския тим не закъсня. В осмата минута Алба се стрелна отляво, измъкна се от засадата и подаде опасно в наказателното поле. В опита си да пресече подаването към Луис Суарес Дейвид Алаба изрита топката и прехвърли ефектно Мануел Нойер за 1:1. Лудият футбол продължи. В деветата Луис Суарес беше изведен на стрелкова позиция, но не успя да чукне покрай вратаря. След последвалия корнер Меси центрира към далечната греда, Суарес се размина с топката, тя тупна и се удари в гредата.


Двата отбора сякаш не искаха да играят в защита и с лекота се стигаше до голови ситуации. В 13-ата Перишич спечели високата топка и подаде към Левандовски, който също се пребори, ала стреля с крак над гредата. Баварците играеха по-агресивно и пресираха високо. Каталунците по-често се бранеха. В 20-ата Меси направи дълъг рейд, измина около 20 метра с топка в краката и шутира от 16 метра ниско - Нойер плонжира и улови.


Високата преса на германския шампион даде резултат в 22-рата минута. Сержи Роберто беше притиснат и загуби пред наказателното си поле. Серж Гнабри се впусна напред и подаде вляво за Перишич. Хърватинът реши да шутира към далечния ъгъл, топката се чукна в крака на Жерард Пике, а след това Марк-Андре тер Стеген изби с крак, но за негово нещастие топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата за 2:1.


В 27-ата отново Перишич се вклини отляво, Тер Стеген първоначално не се намеси убедително, но след това германецът като по чудо запази вратата си. В 28-ата защитата на Барселона отново се пропука. Тиаго Алкантара много фино прехвърли топката и изведе Гнабри, който прелетя ппокрай Клеман Лангле и реализира безжалостно. Барселона играеше неузнаваемо слабо в защита. В 28-ата Тер Стеген даде спорен пас към Сержи Роберто, Левандовски получи топката сам срещу Тер Стеген, но не успя да го преодолее.


В 31-ата защитниците на Барса отново ги нямаше. Топката се прехвърляше отляво надясно и стигаше само до играчи на германски тим. Йошуа Кимих центрира, а Лангле отново закъсня. Томас Мюлер протегна крак на първа греда и насочи в мрежата за 1:4. Истинска буря се разрази пред вратата на Барса преди почивката и логично резултатът беше убедителен.


На почивката в игра за Барселона появи Антоан Гризман на мястото на Сержи Роберто. В 49-ата защитниците на "лос кулес" отново гледаха острани. Перишич нанесе мощен удар от 22 метра - в ръцете на Тер Стеген. В 53-ата Левандовски също прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг на засада. В 57-ата каталунците вкараха втори гол. Жорди Алба проби отляво и сви топката за Луис Суарес. Уругваецът финтира Боатенг и отбеляза с насочване по земята към левия ъгъл на Нойер - 2:4.
Искрата надежда на Барселона угасна бързо. В 63-ата Алфонсо Дейвис направи за смях Нелсон Семедо. Защитникът на баварците нахлу по аутлинията и извади топката за Кимих, който се разписа с лекота за 2:5. В 68-ата Семедо се опита да пази топката първо за тъч, после за аут и в крайна сметка загуби и подари нова възможност пред Левандовски. Лева не успя да преодолее Тер Стеген. В 70-ата Кике Сетиен направи нова офанзивна смяна, пускайки Ансу Фати вместо Серхио Бускетс. В 77-ата Меси получи в наказателното поле и стреля по земя - Нойер внимаваше, плонжира и улови.
 

В 82-ата минута Робърт Левандовски реализира попадение. При голът му с глава останаха сериозни съмнения за засада, но ВАР се намеси и призна попадението. Това е 14-ото попадение за Левандовски този сезон в Шампионската лига.


А три минути по-късно сред голмайсторите попадна и Филипе Коутиньо. Бризелцът, който е собственост на Барселона мина като на парад през защитата на Барса и с шпагат реализира седмото попадение.


В 89-ата минута Коутиньо вкара и още един гол! Ернандес свали с глава към Филипе Коутиньо, а бразилецът реализира без особено напрежение. При нито едно от двете си попадения Коутиньо не отпразнува, демонстрирайки респект към Барса. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация