Меси не беше изпитвал такова унижение на футболния терен

07:47
Меси не беше изпитвал такова унижение на футболния терен

Загубата на Барселона от Байерн Мюнхен счупи много рекорди. Капитанът на каталунците Лионел Меси претърпя най-тежкото поражение в кариерата си. До момента в тази графа от статистиката стоеше загубата на Аржентина от Боливия с 1:6 през 2009 година. В биографията на Меси има и 4 поражения с по 0:4 - срещу Ливърпул, Пари Сен Жермен и Байерн с екипа на Барса, и срещу Германия с националния тим.

Снощи Меси беше напълно обезвреден от баварците. Той не успя да вкара гол или да даде асистенция, а и трите му удара към вратата, пазена от Мануел Нойер, излязоха в аут. Аржентинецът направи 31 паса, от които 26 бяха точни.

Любопитен факт е, че за първи път от сезон 2005/06 на полуфиналите в ШЛ няма да играят нито Меси, нито Кристиано Роналдо. Португалецът и неговият Ювентус също отпаднаха на 1/4-финалите. Лео триумфира за последно с най-престижното клубно отличие през 2015 година. Тогава в състава беше и Неймар, който през 2017-а премина в ПСЖ. За първи път оттогава френският гранд достига до по-късна фаза на Шампионската лига от Барселона

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация