Локо Пловдив записа труден успех над Ботев Враца

19:50
Локо Пловдив записа труден успех над Ботев Враца

Локомотив Пловдив записа първи успех за сезон 2020/21 в efbet Лига. Носителят на Купата и Суперкупата на България се наложи с 2:1 над Ботев Враца в среща от втория кръг на първенството ни, а успехът в никакъв случай не дойде лесно за смърфовете.

Двубоят на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" започна с едноминутно мълчание в знак на почит към легендата на българския футбол Бисер Михайлов, починал на 13 август.

Бирсент Карагарен (8') изведе смърфовете напред, а Валери Домовчийски (28') изравни от дузпа. Лукас Салинас (52') донесе успеха за пловдивчани.

Локомотив Пловдив стартира сезона с успех срещу Лудогорец за Суперкупата на България, но в първия кръг от новото първенство претърпя болезнено поражение от Ботев Пловдив. Тогава тимът на Бруно Акрапович подходи с прекалено високо самочувствие в дербито и беше тотално надигран от канарчетата, които се наложиха с 2:0 в Коматево. Днес Локомотив влезе в релсите с успех срещу непредвидимия Ботев Враца, който изненада всички с победата с 3:1 срещу Лудогорец.

Врачани демонстрираха много интелигентен футбол, а старши треньорът Антони Здравков явно е сглобил добър колектив и това си пролича както срещу разградчани, така и срещу пловдивчани. Бруно Акрапович се завърна на пейката, след като изтърпя наказанието си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация