Върба преди Будучност: Чака ни тактически мач

19:47
Върба преди Будучност: Чака ни тактически мач

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде онлайн пресконференция преди срещата с Будучност. Ето какво каза той.

„Мисля, че в последния домакински мач със Славия показахме, че сме добре. Виждам, че отборът на Будучност е доста по-атакуващ и според мен този мач ще бъде тактически. Знаейки, че всичко се решава в един мач, двата отбора ще търсят голове. Вандерсон е дълготрайно контузен. За съжаление, загубихме и Георги Терзиев. Мисля, че отборът на Лудогорец има достатъчно голям кадър от футболисти, за да се справим. Тези двама футболисти обаче ще ни липсват“, коментира той.

„Контузията на Георги Терзиев е малко по-сложна, отколкото очаквахме. Може би три-четири седмици ще бъде извън строя. Знаем, че има доста време до края на трансферния прозорец. Ще търсим и други решения. Добре знаете, че имаме играчи, които могат да играят успешно на тази позиция. Разбира се, ще търсим и друг вариант. Може би знаете, че противникът няма много изиграни мачове в последно време. Наблюдавахме последните им няколко официални срещи, които са изиграли. Разбира се, вкъщи и стените помагат. Подхождаме с респект към Будучност. Очаквам здрав мач, който ще се реши в индивидуалните единоборства на терена. Вярвам в моя отбор, че ще победим и ще продължим напред“, добави той.

„За наше щастие карантината на Кешерю и Жоржиньо свърши и ще можем да разчитаме на тях. Признавам си, не съм много наясно каква е ситуацията с коронавируса в Черна гора. Взели сме абсолютно всякакви мерки за нашия отбор - маски, дезинфектанти, с които да предпазим здравето на футболистите. Тук сме да свършим работа, да играем футбол и да спечелим мача“, добави чехът.

„Играем в един мач и не можем да разчитаме на това, че ще имаме реванш. И двата отбора ще искат да спечелят, да вкарат гол и да продължат напред. Мисля, че мачът ще бъде достатъчно отворен. Факт е, че започнахме да правим промени. Ще бъда щастлив, ако възможно най-бързо новите футболисти се адаптират. Мисля, че в мача със Славия някои хора показаха, че около тях ще се гради бъдещето на Лудогорец. Относно Елвис Ману, който пристигна последно, в момента работи индивидуално. Когато бъде готов, ще се присъедини към отбора“, завърши Върба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация