В Италия заговориха за смяна на Конте в Интер

12:36
В Италия заговориха за смяна на Конте в Интер

Масимилиано Алегри може да замени Антонио Конте начело на Интер от новия сезон, пишат италианските медии. Интер загуби финала за Лига Европа с 2:3 от Севиля, а след мача Конте загатна, че може да се раздели с клуба. "Другата седмица ще говорим за бъдещето на Интер - с мен или без мен", каза Конте след мача.

Ако двете страни прекратят съвместната работа, ръководството на Интер ще се обърне към Алегри.

"Получи се много здрав и равностоен мач. През второто полувреме един епизод можеше да предреши изхода от мача. Имахме няколко добри положения за гол, но пропуснахме, а един нещастен рикошет на Ромелу реши мача.

Играчите ми работиха много здраво през целия сезон и подобриха много представянето си. Достигнаха до важен финал, а много от младите играчи получиха безценен опит. Трябва да продължаваме по същия път. Не съжалявам за нищо. Футболистите ми дадоха всичко от себе си срещу отбор, който умее да играе подобни мачове. Мисля, че Севиля има повече опит в тези финали и това беше разликата.
С президента ще говорим за бъдещето - с мен или без мен. Ще вземем най-доброто решение за Интер", заяви Конте.

А мнението на старши треньора на победителите от Севиля Хулен Лопетеги е следното:

"Емоциите са много силни, защото упорито се трудихме и заслужихме победата срещу такъв фантастичен отбор като Интер. Имаме страхотен отбор. Играчите вярват в себе си, вярват, че трудът им ще бъде възнаграден. Дори и да не бяхме спечелили този финал, пак щях да обичам тези момчета. Но победата е за нас и се прибираме у дома с купата. Нашият отбор никога не се предава, както се и пее в нашия химн.
Севиля е фантастичен клуб. Надявам се, че нашите фенове ще отпразнуват успеха, но без да нарушават правилата за безопасност. Всички ние имаме нужда да празнуваме", заяви Лопетеги.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация