Лудогорец разби Черно море във Варна (видео)

23:25
Лудогорец разби Черно море във Варна (видео)

Отборът на Лудогорец лека-полека започва да се съвзема след слабия старт на шампионата и записа категоричен успех с 4:1 над Черно море като гост в мач от третия кръг на efbet Лига. Играчите на Павел Върба стигнаха до успеха след попадения на Алекс Сантана, Клаудиу Кешерю, Жоржиньо и Ихинио Марин. За домакините пък точен беше Матиас Курьор, който направи 1:1, но това не бе достатъчно за нещо повече от почетна загуба.

“Орлите” бяха по-активният тим през по-голямата част от времето, но на моменти домакините даваха отпор. Все пак Лудогорец имаше значително повече шансове за попадение и можеше дори да стигне до по-изразителен успех.

Домакините заложиха на вратата на Иван Дюлгеров, а пред него в защита действаха Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев и Цветомир Панов. В халфовата линия бяха Васил Панайотов и Патрик Андраде, а малко по-напред от тях Илиан Илиев - младши. По крилата действаха Родриго и Матиас Курьор, а на върха на атаката - Исмаил Иса.

Лудогорец не пести титулярите си за важния мач с Мидтиланд през седмицата. На вратата бе Ренан, а в защита Антон Недялков, Драгош Григоре, Козмин Моци и Сисиньо. В халфовата линия Абел Анисе и Алекс Сантата. В по-предни позиции бяха Доминик Янков, Каули и Мавис Чибота, а на върха на атаката Клаудиу Кешерю.

Резултатът бе открит от гостите в петата минута на срещата. Доминик Янков получи топката в наказателното поле и след като се освободи от трима души центрира отлично към Алекс Сантана, който с глава реализира.

В 25-ата обаче домакините изравниха. Родриго успя да задържи топката по десния фланг и центрира към наказателното поле. Там Курьор изпревари Сисиньо и също с глава вкара за 1:1.

Малко преди края на първата част Лудогорец отново излезе напред. Гостите откраднаха топката по левия фланг и Недялков напредна към наказателното поле, след което намери по отличен начин Кешерю, който пък технично преодоля Дюлгеров.

Буквално в последната секунда на полувремето Дюлгеров спаси сигурен трети гол във вратата си. Сисиньо се измъкна по десния фланг и намери Каули, който остана очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее.

В 73-ата минута резултатът вече бе 3:1 в полза на гостите. След една изритана напред топка Каули притисна Даниел Димов, който в опита си да изчисти всъщност изведе резервата Жоржиньо на чиста позиция, който хладнокръвно покачи.

Малко преди последния съдийски сигнал дойде и крайното 4:1 в полза на "орлите". Ихинио Марин получи топката пред наказателното поле, като първоначално бе на път да се засуети, но в крайна сметка запази топката и след като се освободи от Попов, разстреля Дюлгеров.

До края на мача Жоржиньо и Бърнард Текпетей можеха да отбележат и пети гол, но не съумяха. Все пак това не попречи на задоволството на гостите след края на мача.

Така Лудогорец записа трета поредна победа във всички турнири и трети пореден мач, в който отбелязва три или повече попадения във вратата на съперника. Успехът днес идва в добър момент за самочувствието на тима, който в сряда излиза в изключително важния мач срещу шампиона на Дания във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Така към момента “орлите” са на втора позиция в класирането с актив от шест точки - на една от лидера ЦСКА-София. Черно море пък остава с четири точки и в момента е в средата на таблицата.

efbet Лига - 3 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ 1:4 ЛУДОГОРЕЦ

0:1 Сантана (5)
1:1 Курьор (25)
1:2 Кешерю (40)
1:3 Жоржиньо (73)
1:4 Ихинио (87)

Състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов, 5. Стефан Станчев, 2. Цветомир Панов, 10. Илиан Илиев, 71. Васил Панайотов, 72. Родриго, 7. Патрик Андраде, 19. Матиас Курьор, 9. Исмаил Иса
Старши треньор: И. Илиев

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): 33. Ренан, 3. Антон Недялков, 21. Драгош Григоре, 30. Козмин Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе Абел, 7. Алекс Сантана, 13. Мавис Чибота, 64. Доминик Янков, 95. Каули, 28. Клаудиу Кешерю
Старши треньор: П. Върба

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: "Тича"
НАЧАЛО: 21:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация