Флик: Радваме се, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света

23:32
Флик: Радваме се, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света

Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик заяви, че германският шампион няма да се откаже от тактиката с високата преса заради факта, че във финала на Шампионската лига ще се изправи срещу бързите нападатели на ПСЖ. Отбраната на баварците допусна доста положения в началото на двубоя с Лион, но нападателите на френския тим не успяха да се възползват от тях. Неймар, Килиан Мбапе и Анхел Ди Мария обаче очакват да накажат всяка подобна ситуация.

"Нашият стил се основава на високата преса. Разбира се, това оставя пространства зад гърбовете на нашите бранители. Знаем, че ПСЖ разполага с много бързи играчи, но това, което ни гарантираше успех досега бе високата преса, така че няма да променяме много неща. Очакваме с нетърпение утрешния двубой, защото това е кулминацията на сезона. Ще се опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни, защото можем да спечелим този мач само ако всеки даде 100% от себе си.

Радваме се, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света и един от най-добрите треньори. Щастлив съм, че ще срещна Томас утре. Ценя го високо", заяви Флик.

Наставникът коментира и състоянието на Бенжамен Павар, който в продължение на няколко седмици лекуваше контузия, и Жером Боатенг, който получи мускулна травма по време на полуфинала с Лион.

"Доволен съм, че Бенжамен е с нас. Сигурен съм, че той е на 100% готов. Тренировката тази вечер ще бъде още един тест за него. След това ще обсъдим възможностите. Жером също ще тренира днес. Аз съм треньор, който обича да изчаква до самия край на финалната тренировка. След това ще разговаряме и ще вземем решение."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация